Свет

Свргнуо и похапсио прозападну власт: Командант војске се прогласио за шефа државе!

Фото: naslovi.net

Командант председничке гарде Нигера Абдураман Тијани прогласио се за новог шефа државе, а гарда је саопштила да је суспендовала устав и распустила све институције након што су прекјуче извршили пуч и ухапсили прозападног председника Мохамеда Базума, премијера, министре, судије, тужиоце…

“Председник Националног савета за заштиту отаџбине (ЦНСП) је постао шеф државе. Он представља државу Нигер у међународним односима“, рекао је један официр током обраћања на државној телевизији, и додао да је устав суспендован, влада распуштена, и да ће ЦНСП вршити сву законодавну и извршну власт, преноси Ројтерс.

Председничка гарда је раније ове недеље свргнула је и ухапсила миљеника Запада Базума који је затворен у својој председничкој палати, а затим објавила да је он збачен због лошег вођења државе, безакоња, екстремног сиромаштва, корупције, криминала и погоршања опште безбедности.

ЕУ, Велика Британија, Немачка, Француска су се одмах огласиле и тражиле од пучиста да хитно ослободе Базума, истакавши да су милијарде евра уложиле у Нигер (и њиховог пулена).

Занимљиво је да су се након пуча у Нигеру одмах огласиле САД, које су до сада безрезервно подржавале прозападног Базума, али званични Вашингтон није био ни приближно оштар у осуди пучиста као ЕУ глобалисти иако су истакли у саопштењу да подржавају Базума и да су разговарали телефоном са њим након што је стављен у кућни притвор у председничку палату.

Нигер је афричка држава у којој народ изузетно лоше живи, а до сада су имали прозападну власт по мери глобалиста.

Извор: Србин.инфо

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!