Србија и србске земље

Сви Срби да збију редове у одбрани Српске – Српство се брани у Бањалуци

Историчар Александар Раковић изјавио је за Срну да се Српство сада брани у Бањалуци, те да цeо српски народ треба да подржи Републику Српску, али и да сви Срби збију редове јер ће поједини фактори са Запада и даље ићи корак по корак у покушају нарушавања самосталне српске политике.

Он је, поводом предстојећег народног скупа у Бањалуци, који организује Борачка организација Републике Српске, оценио да је врло значајно што се одржавају такви митинзи због тога што страни фактори са Запада неће стати са притисцима на Републику Српску, српског члана Председништва БиХ Милорада Додика и председника Српске Жељку Цвијановић.

Раковић сматра да треба интензивирати и скупове и јавне наступе, те уопште у дискурсу у Републици Српској и Србији истицати колико су важне одлуке Републике Српске да врати одузете надлежности, да сачува своју самосталност, интегритет и идентитет.

“У овом моменту је врло значајно да сви Срби збију редове, и у Србији и у Републици Српској, и Црној Гори, јер је очигледно да ће они ићи корак по корак у нарушавању наше самосталности и самосталне политике, коју српски народ води”, истакао је Раковић.

Он је рекао да Западу сада смета највише Додик, али да ће и други постати мете, тако да је најбоље сада пружити јасан одговор, како би се што лакше осујетили да покушавају да праве друге притиске.

“Сада се читаво српство брани у Бањалуци и све одлуке које доносимо, треба да доносимо заједно, консензусом и у интересу читавог српског народа. А с тим у вези и подршка која иде званичној Бањалуци треба да буде подршка читавог српског народа, без обзира на наше разлике и несугласице, које можда приватно можемо да имамо”, рекао је Раковић.

Борачка организација Републике Српске /БОРС/ одржаће у среду, 20. априла, у Бањалуци, у 17.00 часова велики народни скуп под слоганом “Слобода” ради борбе за очување одлука које доносе институције Српске и које ни у којем случају не смeју бити дерогиране.

Политолог Александар Павић, колумниста портала Све о Српској, изјавио је Срни да је важно у овом тренутку да се народ мобилише и да искаже своју подршку руководству Републике Српске које је изложено великим притисцима од појединих међународних фактора, али и политичког Сарајева.

„Јако је важно да се управо борци, без којих не би било Републике Српске, јавно огласе, јер је то и знак другима да је Република Српска у опасности и да је време да се народ мобилише, на првом месту тако што ће исказати вољу да брани Републику Српску“, каже Павић, поводом предстојећег народног скупа који ће под слоганом „Слобода“ у Бањалуци организовати републичка Борачка организација.

 Он је навео да је важно што ће такав скуп бити одржан сада када се ствара атмосфера која много подсећа на почетак деведесетих година прошлог века.

Павић истиче да су институције Српске под великим нападом и притиском од непријатељског међународног фактора, и то кључних западних престоница, али и од политичког Сарајева.

Он указује да је ово врло опасно време у којем, за разлику од деведесетих година прошлог века, сукоб није локализован само на простору бивше Југославије, него је у фази једног новог рата на територији Европе.

„Једноставно, неки покушавају да нас увуку у тај вртлог, а један од начина да се одврате од својих злих намера је да знају да ће народ бити спреман да брани Републику Српску као што је то био спреман да ради и током деведесетих година прошлог века“, рекао је Павић.

Борачка организација Републике Српске /БОРС/ одржаће у среду, 20. априла, у Бањалуци, у 17.00 часова велики народни скуп под слоганом „Слобода“ с циљем борбе за очување одлука које доносе институције Српске и које ни у којем случају не смеју бити дерогиране.

Извор: Факти

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!