Србија и србске земље

Светлана Цеца Бојковић позвала грађане Србије да дођу на еколошки протест „Устанак за опстанак – народ против Рио Тинта“ 11. септембра у Београду

Фото: Vesna Lalić/Nova.rs

Прослављена глумица Светлана Цеца Бојковић позвала је грађане Србије да дођу на Еколошки устанак који ће се одржати 11. септембра у Београду.

„Драги грађани наше лепе Србије, не заборавите да по Уставу сви ми имамо права на здраву животну средину. Али, поред већ постојећих загађивача, планира да нам дође озглоглашена компанија Рио Тинто, која би отпочела експлоатацију рудника литијума у долини реке Јадар“, рекла је Гојковић.

Она је истакла да нам због тога прети велико загађење.

„Долазак Рио Тинта отворио би врата свима који би да очисте своју земљу од загађења, па би Србија тако била претворена у једну велику депонију. У име чега се то ради? У има напретка економије, профита? Нема праштања за тровање природе. То је злочин који се не прашта. Наш опстанак зависи од здраве природне средине, какав ћемо ваздух удисати и какву воду пити. Зато дођите да заједно дигнемо свој глас у одбрану природе. Дођите у суботу, 11. септембра у 14 сати у Пионирски парк у Београду. Чекамо вас“ закључила је Гојковић.

Подсетимо, еколошки протест „Устанак за опстанак – народ против Рио Тинта“, биће организован 11. септембра у Београду. Окупљање ће бити у 14 сати у Пионирском парку, испред Андрићевог Венца, а позив су свим грађанима упутиле еколошке организације и појединци окупљени око „Еколошког устанка“.

Очекује се да ће се на протесту окупити више људи него што је то било на првом скупу у априлу, што због повода за ово окупљање (пројекат “Рио Тинта”), што због озбиљних еколошких проблема са којим се тренутно суочавају грађани Београда.

Учешће на скупу најавила је и већина опозиционих организација међу којима су ССП, Народна, ДС, Не давимо Београд…

Извор: НСПМ

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!