Мишљења

Свет виртуалне реалности – Антихристови гласноговорници

Слика Доријана Греја

Најава виртулене реалности датира из давне 1890. године када је изашао роман – Слика Доријана Греја, спиритисте Оскара Вајлда. Роман говори о младићу под именом Доријан Греј, чији портрет слика уметник Базил Холвард. Базил, занесен Доријановом лепотом, у слику уноси сва своја осећања према младићу. Портрет показује свом пријатељу, Лорду Хенрију Вотону, кога упознаје са Доријаном. Лорд Хенри убрзо опчињава Доријана својим теоријама о хедонизму и њих двојица постају блиски пријатељи. Доријан постаје обузет идејом пролазности лепоте и младости, и у тренутку очаја пожели да његов портрет стари уместо њега. Жеља му бива испуњена, што му дозвољава да посвети свој живот потрази за новим, све мрачнијим задовољствима. И после осамнаест година Доријан остаје млад, али његов портрет, сакривен од очију јавности, стари и постаје изобличен, што је последица раскалашног живота његовог власника. Базил

Холвард посећује Доријана и суочава га са гласинама које о њему круже. Доријан му показује портрет и Базил, ужаснут, моли Доријана да се покаје. Доријан сматра да је прекасно за то и убија Базила у тренутку беса. Убрзо се враћа свом пређашњем начину живота, али га његови греси прогоне. Он одлучује да се промени и покушава да исече портрет ножем којим је убио Базила. Уместо тога, његове слуге га налазе мртвог, старог и изобличеног, са ножем у срцу, док портрет поново показује лепог младића.

Сурогати

Око 120 година касније, излази филм Сурогати из (2009), који је настао према истоименом стрипу, напетом футуристичком трилеру.

Свет је постао права утопијска заједница. Нема насиља, страха да ће вас неко повредити или убити кад изађете на улицу. Људи из својих удобних домова управљају роботским сурогатима – њиховим механичким репликама. Реплике боље изгледају од својих власника, како естетски тако и физички. Главни лик, ФБИ агент Грир (Брус Вилис) са својом сарадницом Џенифер Питерс (Рада Мичел), открива мистериозно убиство студента који је био умешан у стварање хај-тек стварчица које су омогућиле нов начин живота. Када га истрага доведе до „Пророка“ (Винг Рхамес), ФБИ агент Грир схвата да постоји огромна завера дубоко сакривена у феномену сурогата, па тако мора да напусти сопственог сурогата, како би разоткрио ко стоји иза тога. Важан лик у причи је и његова супруга Меги (Росамунд Пајк), млада жена која је просто опседнута сурогатима. Њих двоје су брачни пар који је изгубио дете у саобраћајки и Меги то никако не може да преболи, па зато све дубље тоне у имагинарни свет, а секси сурогат представља њену илузију да има какав-такав живот. Човек који је одиграо важну улогу у прављењу сурогата је моћник Кантер (Џејмс Кромвел), човек такође погођен породичном трагедијом (а после кажу да је све у новцу). Расплет филма доноси нам нешто акције, и сазнање да је све једна велика илузија (није ли то случај и са данашњим светом?). Мистериозни SF-трилер, упакован у амбалажу заводљивих сурогата (који имају своју цену у продавници, у зависности од модела који желимо да нас „репрезентује“) шаље нам поруку о томе да су људи данас изузетно отуђени једни од других. Филмови овог типа су најава за све оне које занима шта нас чека у будућности.

Две ствари које нам у филму поручују! Током филма појављује се илегално оружје (пиштољ који ради на елетромагнетне таласе) којим могу да се убију роботи, али у исто време страда и човек који је повезан са њим преко интернета (њему се спржи мозак).

На крају филма главни јунак једним кликом уништава све сурогате који падају улицом и сударају се колима. Ово можемо сада повезати са 5г мрежом, када видимо да се људи широм света руше од последица вакцинисања и утицајем ЕМГ зрачења. Православни старци ранијих година су све ово најављивали, говорећи: „Падаће људи као муве“.

На крају стижемо до закључка да је све пажљиво припремано вековима и да је ово данашња реалност.

Антихристови гласноговорници

Овај сценарио нам годинама најављују сатанисти WEF-a (Светски економски форум) Клаус Шваб и Јувал Харари и други, у ком смеру желе да нас одведу.

У једној емисији Харари говори да људи у будућности треба да забораве на досадашње видове забаве: „дружење, природу, спорт, и остале досадашње норме комуникације, већ да се навикавају на лекове и игрице“, – што ће, по њему бити главна ствар за човечанство.

„Још увек имамо мит о слободној вољи, то је мит који је веома опасан“.

„Пре је надзор био изнад коже, сада иде испод коже. То је најважнија ствар данас“.

„Људи су животиње које се могу хаковати, што значи да имамо способност да познајемо људе боље него што они сами себе знају. Ми стичемо божанске моћи креирања и уништења. Ми стварно надограђујемо људе у богове. Врло скоро, биометријски сензори AI (вештачка интелигенција) ће компјутерима дати директан приступ вашем мозгу и вашем срцу. Тако AI може да вас посматра и да зна ваш притисак и целокупно здравствено стање“.

„И онда главно политичко и економско питање 21 века, зашто нам требају људи? Или бар, зашто толико људи? Најбољи одговор тренутно је: Држите их срећне на лековима и компјутерским игрицама“.

„Стално говорим људима да не треба да ме гледају као неку врсту пророка“. (Харари)

+++

После Васкрсења Господа Исуса Христа, фарисеји под наговором сатане убеђивали римске војнике, да лажу о томе како није било Васкрсења, већ да су Га ученици украли (Мт. 28, 13).

Како онда, тако и кроз читаву историју Хришћанства до данас, износе хуле на Господа. Ових дана на њиховим медијима говоре да је Васкрсење мит, и да људи треба да забораве на линчост Исуса Христа.

О овим догађајима Господ нам је унапред све најавио у Јеванђељу да ће се догодити: „Јер ће изаћи лажни Христоси и лажни пророци, и показаће знаке и чудеса да би преварили, ако буде могуће и изабране“ (Мт. 24, 24), умисливши да су владари света обогтворили су науку са којом кроз потпуну контролу желе да свет приведу антихристу.

Eпилог*

Најзад ће, у сумраку историје, доћи диктатор света, „син погибељи – којега ће Господ Исус убити дахом уста Својих“ (1. Сол. 2, 8).

А за све то време мира, среће и благостања, „биће невоља велика какова није била од постања свијета, нити ће бити.“ (Мт. 24, 21). Због тих невоља, многи ће се покајати и повратити Богу Спасиоцу. И у њима ће Господ имати Своје последње Жетве. Она Светска држава водиће најогорченију борбу против Христа и Његове Цркве.

Јер, уједначитељима људи, народа и вера, највише ће сметати Христос, Неуједначитељ и Неуједначиви. Како би се могла уједначити истина са лажју? Лаж се не противи овом уједначењу, она га тражи, али јој се истина противи. Гле, истина и лаж нити могу орати на истој њиви, нити спавати у истој постељи.

Црква ће се Христова ставити ван закона, а за јавно спомињање Христовог Имена, биће прописане оштре казне. Али ће се спасавати само они, који буду призивали Име Господње. И Син Човечији када дође изненада и убије „сина погибељи“, последњег тиранина људи, да ли ће наћи веру на земљи?

Наћи ће је, али не као јавну. Наћи ће је, али не по велелепним храмовима, као што су наши садашњи, него у пештерама и пустињама. Наћи ће је, али не као одобрену и штићену, него као ружену и гоњену. Наћи ће је, али не у раскошним Литургијама и псалмодијама, него у храмовима људских срца и у шаптању људског језика. Јер Црква Његова почела је мучеништвом и завршиће мучеништвом, света браћо моја.

Међу Мученицима за Христа у то последње време биће многи Јевреји, по визији Светога Павла. Јер је са Јеврејима Црква и почела. Биће веома смањен број хришћана у земаљској Цркви.

И биће време када ће први пут важити гневна реч Господња: „Ко чини неправду, нека још чини неправду и ко је поган, нека се још погани.“ (Откр. 22, 11). Јер ће и позив на покајање безбожника престати.

____________

*Владика Николај – Жетве Господње

Приредили: Уредници јутјуб канала – Старац Петар Денковачки

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!