Црква

Свештеник Стилијан Карпатију: Содомија је најразорнији од свих грехова и води људе у пакао и вечно проклетство ако се не покају

Свештеник Стилијан Карпатију о содомитима: „Кажу да су срећни, а душа им је у дубокој тузи; признају своју љубав, али изнутра су испуњени мржњом.”

Упркос чињеници да је у Грчкој критика содомита подложна кривичном гоњењу, гласови који изражавају патристички став против страшног греха хомосексуализма и даље не ћуте. Тако је недавно свештеник Стилијан Карпатију, доктор медицине, психијатар, професор биоетике на Атинском универзитету, позван у телевизијску емисију популарне грчке водитељке Катерине Кенургиоу. Коментаришући видео снимак којим пропагандисти покушавају да прикажу „срећне“ истополне парове, отац Стилиан је рекао следеће:

– По образовању сам и психијатар. Више пута сам се морао суочити са чињеницом да они (хомосексуалци) кажу да су срећни, али им је душа у дубокој тузи; признају своју љубав, али изнутра су испуњени мржњом.

Ове речи су јасно погодиле неке од колега ТВ водитеља присутних у студију.

„Мене лично ово вређа“, рекао је новинар Ианнис Поулопулос, познат по својој неконвенционалној оријентацији.

Не обазирући се на његово негодовање, свештеник је мирно наставио да износи своје ставове.

– Душа свих ових људи је испуњена тугом и мржњом, а посебно душа особе која је подвргнута насиљу.

– Објасните, молим вас, како то мислите?

– Зар не разумете да и овде има насиља? Људска природа је потпуно другачије устројена. Чак и са чисто медицинске тачке гледишта, ово што радите је потпуно неприродно.

Говорећи о промоцији хомосексуализма, отац Стилиан је рекао:

– Имате право да будете ко год желите, али у свом дому. Немате право да показујете своје понашање. Никада вам нећу дозволити да промовишете хомосексуалност мојој деци. Не треба јавно ширити своје идеје јер су изопачене.

-Називате ли ме перверзњаком? – огорчен је Јанис Поулопулос.

– Да, ја вас сматрам перверзњаком, а хомосексуалност је ментална болест. Став Цркве по овом питању је јасан и чврст. Содомија је најразорнији од свих грехова и води људе у пакао и вечно проклетство ако се не покају. Ово је став Цркве“, закључио је свој говор отац Стилијан.

На фотографији: лево – свештеник Стилиан Карпатиу, у центру – Јаннис Поулопулос, десно – снимак пропагандног видеа о истополној породици

Извор: Православље живот вечни –  https://www.thetoc.gr/…/iereas-apokalese-diastrofiko…/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!