Србија и србске земље

Свештеник Никола Радовић нападнут је испред Парохијског дома у Старом Бару

21. мaja, у вечерњим часовима, испред парохијског дома у Старом Бару, одиграо се један немили догађај. Група младића који су се враћали са прославе независности Црне Горе, зауставили су се колима испред Цркве Светог Николе и уз буку сирена и неприличне и увредљиве поруке, вређали оца Николу Радовића, старјешину цркве Светог Николе. Отац Никола је за радио “Светигора” рекао да је један младић покушао и физички да насрне на њега. “То су биле буквално нацистичке поруке“, нагласио је отац Никола.

Отац Никола је такође истакао да је полиција града Бара ревносно одрадила свој посао, те да су привели једног младића чије је регистарске таблице умио да запамти.

“Тај младић је 2000. годиште и он се не сјећа онога свега чије посљедице сада осјећамо, ја желим максимално да га заштитим јер се искрено покајао када се лично сусрео са мном“, рекао је између осталог отац Никола Радовић.

Младић је прихватио да као знак извињења уплати одређену суму у добротворне сврхе. “Ја сам му предложио да позове своје другаре да му помогну, као и они који су одговорни за све ово“, рекао је отац Никола, додајући да се он понудио да помогне при исплати, ако други не буду хтјели, с обзиром да младић није запослен и нема приходе.

Ово није први пут да се сличне ствари догађају у Старом Бару. Отац Никола је још једном позвао на мир и љубав и оно на чему се друштво Бара и темељи, а то је међурелигијски и међунационални склад.

Извор: svetigora.com

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!