Свет

Шведска је била у праву, остатак света је преварен – Узнемирили су неког ко има моћ?

Шведска је одбацила страшна предвиђања о масовном умирању од ЦОВИД-19 и није угасила своју економију и друштво, а сада се показало да је њихов одговор на пандемију био исправан, док се остатак света спотакао на масовну хистерију.
Зашто су медији толико усресређени на шведску политику око коронавируса? По чему се она разликује?

Шведска се одлучила за политику коју су сматрали одрживом, која ће спасити највише живота. Нису покушавали да се ‘покажу некоме’ или ‘докажу колико су паметни’. Једноставно су заузели традиционалистички медицински приступ којим су избегли потпуно затварање. То је све.

Али то је проблем, зар не? И управо због тога што су одбили да раде оно што други раде Шведска је оштро критикована. Одбили су да усвоје политику коју су подржавале елите, одбили су политику којом се плаше људи и наводе се на покорност.

Шведски модел је претња том приступу, јер је омогућио људима да задрже своју личну слободу чак и усред глобалне пандемије. Владајуће елите то не желе, то им није у интересу.

Оно што они желе је да људи кротко прихвате правила и услове који воде поробљавању. То је прави циљ, потпуна друштвена контрола, спашавање живота нема никакве везе с тим. Шведска се супротставила том приступу због чега мора бити уништена. То је врло једноставно.

Наравно, мере изолације или друштвене дистанце немају никакве везе са стопом смртности, која је виша код једних, а нижа код других.

Шведска има 543 смртна случајева на милион становника, што значи отприлике 1 смрт на сваких 2.000 људи. Али, као и свака друга држава, велика већина шведских смртних случајева је међу људима старијим од 70 година и лошим здравственим стањем. 90% смртних случајева у земљи било је међу онима који су старији од 70 година.

Шведска није била толико успешна у заштити старијих људи у старачким домовима, па је велики број старијих и јако болесних преминуо. Шведска није успела у том погледу и признали су да нису.

Упркос томе, неуспех у спровођењу не значи да је политика које су се држали била лоша. Управо супротно. Шведска се одлучила на одрживу политику која одржава економију живом, чува атмосферу нормалности и излаже своје младе, ризичне људе инфекцији, чиме се становништво приближило крајњем циљу “имунитета стада”.

Тренутно је Шведска врло близу постизања “имунитета стада”, јер је већина становништва развила антитела што је услов у сузбијању САРС-ЦоВ и њему сличних инфекција у будућности.

Имунитет стада је најбоље чему се можемо надати. То обезбеђује да евентуални нови талас буде мање разарајући и мање смртоносан.

Бy: Даниел Цолнар

документарац.цом

————————————-

–https://dokumentarac.com/covid-19/svedska-je-bila-u-pravu-ostatak-svijeta-je-bio-prevaren/

Napisao i objavio: technocracy.news

–https://www.technocracy.news/sweden-was-right-after-all-rest-of-the-world-was-punkd/

Izvori:

statista.com

medrxiv.org

off-guardian.org

medrxiv.org

conservativereview.com

stanforddaily.com

nejm.org

video.foxnews.com

researchsquare.com

biorxiv.org

Извор: vaseljenska.net

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!