Свет

Швеђани и Немци ужаснути: Коначно им открили размере мигрантског криминала

У СТОКХОЛМУ И БЕРЛИНУ ЖАРИ И ПАЛИ ПО 5О КРИМИНАЛНИХ „ЕТНИЧКИХ КЛАНОВА“

У Шведској је током 2018-те било преко 160 експлозија. Живот у етничким гетима у Стокхолму и Малмеу под потпуном је контролом неколико криминалних „породица одговарајућег порекла“

* Истраживање листа Dagens Nyheter показало је: иза девет од десет преступа са коришћењем ватреног оружја стоје – мигранти

Иако у Немачкој чине само 5 одсто становништва, мигранти почине више од половине свих сексуалних преступа

Мали бизнис, продавнице и хотеле Берлина већ деценијама контролишу породице Абу-Шакер, Ремо, Ал-Зејн, Мири и још неколико арапских кланова. Њихова `царства` су нарочито делови Берлина: Нојкелн, Моабит, Шарлотенбург и Кројцберг

ЧАК и најлибералнији политичари Европе почели су да признају да су неконтролисане миграције узрок све лошије криминалне ситуације у њиховим земљама.

Шведска је једна од главних тврђава европске толерантности, али је прва објавила ужасавајућу статистику преступа које су на њеној територији починили `дошљаци са југа`.

Утисак је да ни она ни власти других земаља ЕУ томе не могу ничим парирати.

Шведски либерални премијер Стефан Левен чудовишни пораст преступа праћених насиљем покушао је „неуспешном интеграцијом дошљака у шведско друштво“. Притом је указао на сегрегацију, незапосленост и „неправилно школско образовање“.

Шведска није у економској кризи, има стопу незапослености од 6 одсто и један од најбољих школских система у Европу, а број убистава почињених ватреним оружјем се након 2010-те безмало утростручио.

За Стокхолм је проблем и то што банде миграната слободно прелазе у данску и враћају се назад. Зато је Копенхаген почетком овог месеца био принуђен да – први пут од 1950-те – затвори границу са Шведском. Учинио је то након двоструког убиства и 13 експлозија које се приписују мигрантима придошлим из Шведске.

У самој Шведској је током 2018-те било преко 160 експлозија.

Левен је признао и проблеме са организованим криминалом.

Извели су спектакуларну пљачку у берлинском музеју Боде

Живот у етничким гетима у Стокхолму и Малмеу под потпуном је контролом неколико криминалних „породица одговарајућег порекла“. Њихови интереси и `послови` много су шири од самих гета.

Истраживање листа Dagens Nyheter показало је: иза девет од десет преступа са коришћењем ватреног оружја стоје – мигранти.

Од 2016-те је полицији Стокхолма забрањено да објављује описе осумњичених за злочине и преступе. Да се не би „распаљивала расна осећања“.

И криминални кланови су били табу иако само у Стокхолму делује око 50 „етничких криминалних кланова“.

Најмоћнији је нигеријска „Црна секира“ која држи под контролом наркотике и проституцију.

Није много другачије ни у Немачкој.

Шеф тамошње Асоцијације крими-полиције Андре Шулц открио је да су власти објавиле да су мигранти 2015-те извршили око 200.000 преступа, али да у тај број нису били укључени преступи почињени у Хамбургу, Бремену и покрајини Северна Рајна-Вестфалија. Осим тога. да су у ту бројку били укљњучени само разоткривни преступи, а то је – тек половина од укупног броја.

„Стидљиви“ пљачкаши Бодеа

Коначно је немачка Федерална крими-полиција објавила да се број сексуалних преступа са стране миграната од 2013-те до краја 2016-те повећао пет пута.

Иако у Немачкој чине само 5 одсто становништва, мигранти почине више од половине свих сексуалних преступа.

Немачка је коначно признала и да је у Берлину све под контролом око 50 криминалних кланова, углавног либанског, палестинског и северноафричког порекла.

Још конкретније: да мали бизнис, продавнице и хотеле Берлина већ деценијама контролишу породивце Абу-Шакер, Ремо, Ал-Зејн, Мири и још неколико арапских кланова. Њихова `царства` су нарочито делови Берлина: Нојкелн, Моабит, Шарлотенбург и Кројцберг.

Пре две године је из берлинског музеја Боде била украдена златна монета „Кленов лист“ тешка 100 килограма, а вредна безмало четири милиона евра.

Захваљујући надзорним камерама, брзо је установљено да су то извели чланови либанске мафијашке породице Ремо.

Њен шеф Иса има 13 деце. Сва су она била оптуживана за различита кривична дела, али су готово сва остала на слободи.

Крадљивце „Кленовог листа“ су почетком 2019-те похапсили, али је породица Ремо ангажовала седам најбољих адвоката Немачке који су издејствовали да сви буду ослобођени уз кауцију. А потом су кренули да доказују да се снимци надзорних камера – зато што су сувише нејасни – не смеју користити за подизање оптужница и доношење пресуда. Све у свему, оптужнице се распадају…

„Берлин је већ изгубљен. Кланови контролишу све сфере криминалних активности. Ми се више никада нећемо вратити у ситуацију какву смо имали пре само 20 година. криминалне групе више немају никакав респект према власти“.

Аутор: Викторија Никифорова

Извор: fakti.org