Црква

Све што треба да знате о лажним верницима и патриотама који бране београдску Патријаршију

Данас у пролазу чух једног од дрвених адвоката Порфирија и београдске Патријаршије (термин бг. Патријаршија први користио Св. Јустин Поповић) који се кличе Саша Боројевић, како у једној емисији на Хепију позива “свој народ да не напада Бога и Цркву, јер ко напада Цркву (тј. Порфирија како он наопако тумачи) – тај је корисни идиот ЦИА која ратује против Православља“.

Који секунд потом, водитељка почиње да рекламира неке амајлије које су – наводно – од памтивека словенске и српске и које су очувале наш народ од пропасти у сваком смислу. Боројевић је сав радостан упита: “Нису ли можда те амајлије на древном српском винчанском писму?“. Ова му потврдно одговори, чује се смешкање свих у студију на то (па и Боројевићево), и тако се заврши емисија.

То је све што треба да знате о лажним верницима и патриотама који бране београдску Патријаршију у стилу Боројевића – све може да прође, само немој да си зуцнуо против Порфирија и његових екуменизама и папизама. Боројевић и лажни верници/патриоте не верују у Бога, они су Бога шутнули са врховног трона и на њега поставили окошталу номенклатуру и бирократију београдске Патријаршије, што је иначе логика пренета из Брозовог Савеза Комуниста Југославије у београдску Патријаршију негде крајем 50-их и почетком 60-их година прошлог века.

Зато је Св. Јустин Ћелијски бежао у шуму када би чуо да Брозов патријарх Герман долази у Ћелије. Није љубио руку Герману, а још мање му је саслуживао. Бојкотовао га је бегом у шуму, пре је бирао да тај дан не богослужи и не причести се са Германом – толико о јереси оних који нас лажу да се ПО СВАКУ ЦЕНУ морамо причешћивати и са онима који греше у питањима вере (ако желимо спасење).

Не морамо по сваку цену. Није ни Св. Јустин Ћелијски, ни Св. Максим Исповедник. Ни многи други светитељи. Заправо, сви светитељи су бежали од заједничке чаше са онима који су грешили у питањима вере (не личних грехова што нам екуменисти често подмећу).

Нека нам узори буду ти светитељи, а не Боројевић, Герман, Порфирије и дружина (док евентуално не преуме и почну да уче веру како ваља). Срећом, имамо се где још причестити у СПЦ (Епархија рашко-призренска у егзилу), а да не морамо делити Путир са екуменистима и папистима. А ако и тога не дај Боже некада не буде, пре ћемо у шуму него са грешницима у исповедању Вере.

Јер, логика Сатане више није да нам отворено нешто украде пред очима тако да би сви то скапирали. Не. Логика је само да будемо у лажном заједништву и љубави са њим као нечастивим и његовима. Сатана кроз екуменизам поручује – буди ти шта хоћеш, ништа ти нећу отети, само ми признај да сам ти брат, немој да ме бојкотујеш, буди у заједници са мном, позивај са мном на јединство и солидарност…

Аутор: проф. др Марко Пејковић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!