Русија и руске земље

Сва самоубиства и убиства руских олигарха или борба против пете колоне

Фото: Wana News Agency/REUTERS, Facebook, Twitter, Canva

СВА САМОУБИСТВА И УБИСТВА, УЗ ДИСКРЕТНУ АСИСТЕНЦИЈУ СТРУЧНИХ ЛИЦА, РУСКИХ МИЛИЈАРДЕРА У 2022 ГОДИНИ, ИЛИ БОРБА ПРОТИВ ПЕТЕ КОЛОНЕ:

1) 28. децембар 2022: ПАВЕЛ АНТОВ (65) је,  погинуо после пада с терасе луксузног хотела, у индији у Делхију.  Антонов се обогатио у месној индустрији основавши компанију „Владимир стандард”, а био је и посланик владајуће странке Јединствена Русија у граду Владимир.

2) 26. децембар 2022:  Смрт Павела Антова уследила је само два дана након што је његов пријатељ ВЛАДИМИР Баденов (61) доживео срчани удар у истом хотелу и преминуо после неуспешне реанимације.

3) 24. децембар 2022: преминуо је и АЛЕКСАНДАР Бузаков , генерални директор великог руског бродоградилишта специјализованог за изградњу подморница које носе крстареће ракете „калибар”, сада коришћене у рату у Украјини.

4)  Септембар 2022:  је ИВАН Печорин , главни менаџер Корпорације за развој Далеког истока и Арктика, пронађен мртав у Владивостоку. Руски медији су навели да се Печорин утопио у близини рта Игњатјев у Јапанском мору.

5) Септембар 2022: председник највеће руске приватне нафтне компаније „Лукоил” РАВИЛ Маганов пронађен је мртав након што је пао кроз прозор московске болнице.

6) Јул 2022:  руски милионер ЈУРИЈ Воронов, повезан с „Гаспромом”, пронађен је мртав с прострелном раном на глави у базену своје виле у луксузном предграђу Санкт Петербурга. Истрага утврдила самоубиство.

7) Мај 2022:  АЛЕКСАНДАР Суботин, бивши топ менаџер „Лукоила”, пронађен је мртав у кући шамана. Истрага је утврдила да је Суботин доживео срчани удар.

8) Април 2022:  Бивши потпредседник Гаспромбанке, приватне подружнице „Гаспрома”, ВЛАДИСЛАВ Авајев (51) пронађен је мртав с прострелном раном на телу у свом стану у Москви, заједно са супругом и 13-годишњом ћерком. Стан Авајевих био је закључан изнутра, а инспектори су закључили да је пуцао у жену и ћерку, а потом извршио самоубиство.

9) Април 2022:  Милионер СЕРГЕЈ Протосења (55) с богатством већим од 433 милиона долара, пронађен је обешен у изнајмљеној луксузној вили у Шпанији, а тела његове супруге и 18-годишње ћерке пронађена су с убодним ранама. Каталонска полиција је констатовала да је реч о убиству и самоубиству.

10) 23 март 2022: Милијардер ВАСИЛИЈ Мелников пронађен је мртав у свом стану у Нижњем Новгороду. Ножем су избодени и његова супруга и двојица малолетних синова. Мелников је био власник компаније за набавку медицинске опреме „Медстом”. Убиства и самоубиство

11) Фебруар 2022:  извршни директор „Гаспрома” АЛЕКСАНДАР Тјуљаков (61), пронађен обешен у гаражи стана у близини Санкт Петербурга

Аутор: Здравко Рајевић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!