Црква

Св.Николај Жички: Питање је, дакле, не како оборити Тита него шта ће бити после Титовог (Вучићевог*) пада?

Свети Николај Жички, иако прогнан далеко од домовине и свог народа, био је упознат са дешавањима у Југославији, што свједочи његова порукa Србима у отаџбини, из 1956. године. Та порука или боље рећи опомена, после 65 година, није изгубила на актуелности, него представља путоказ данашњим Србима шта да чине у времену великих смутњи и поновног успостављања тоталитарне власти у којој један човек одлучује о свему. После комунизма добили смо Милошевића, после Милошевића ДОС, после ДОС-а Вучића, после Вучића… Срби, послушајте једног од највећих Срба, Св.Николаја Жичког.

Уредништво Борба за истину

„Према извештајима из Југославије, српски народ може се поново наћи пред страшном трагедијом. Сви говоре: нека падне Тито, па ћемо онда лако! А нико нема плана шта ће бити после пада комуниста. Хрвати имају план, инспирисан од папе и подржаван од Италије. Код њих нема странака; они не знају за демократију. Они знају и хоће једно: окупирати Босну и Срем и – Србе о врбе, или поклати или истерати из тих земаља.

У моменту пада комунизма (ако Русија не интервенише) Хрватима ће се одмах доставити оружје и сви ће бити наоружани, док ће Срби бити голоруки као и у првом покољу. И усташе и оружје – све чека готово на граници Југославије, у Шпанији и у Аргентини. За 24 сата сва ће Хрватска бити под оружјем и сви гаулајтери на свом месту. Папа ће опет благословити покољ Срба и ућуткати њему наклоњене Англосаксонце.

А шта Срби партијаши мисле? Они мисле, као и 1918. године, прво расписати изборе па нека народ (јадни, тужни, голоруки српски народ) искаже своју жељу и вољу? И ништа више. У тој једној мисли садржан је план свих српских демократских и полудемократских и левичарских и полулевичарских партија, па чак и националних, четничких и патриотских. Каква фантазија и какво лудило! Питање је, дакле, не како оборити Тита него шта ће бити после Титовог пада? Ко ће српски народ наоружавати да се брани од вечног и много страшнијег непријатеља. И каква ће се власт одмах установити у српским земљама.“

Св.Николај Жички

*додатак уредништво

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!