Црква

Св.Гаврило Грузијски – Никада, дете, немој да осуђујеш, никада!

Никада, дете, немој да осуђујеш, никада! Чувај се да се не згадиш на човека кад се згадиш на грех.

Знаш ли шта те једино разликује од оних жена које ноћу зарађују чекају на улици да им неко приђе за новац? Само то што Бог твој поводац држи краће од њиховог. Када би га попустио чинио би исте и горе ствари. А Бог га не држи краће зато што си бољи него зато што можда не би имао снаге да такве грехове носиш и да се покајеш за њих.

Немој да мислиш да је нешто друго у питању, само то је. Моли се Богу да не осуђујеш, ако не будеш имао разумевања за људске слабости и ако будеш осуђивао, Бог ће попустити и твој поводац. Шта ћеш ако тебе онда нико не буде разумео, ако се згаде на тебе, ако те нико не прихвати, ако ти не пружи руку, ако сви поистовете твоје срце и душу са твојим грехом и прљавштинама?

Дете моје, човек је узвишенији од својих прљавштина. Срце човеково тражи у његовим највишим врховима а не у мочварама његове душе. Молим те, сине мој, немој никада да осуђујеш, никога. Сети се како је Христос на прашини исписао грехове оних који су хтели да убију жену ухваћену у прељуби.

Чувај се да се не заразиш туђим грехом, али сажали се на човека који је заражен. Можда се не каје, можда је зао и жели да зарази намерно и друге, али сажали се јер – умире.

Немој да осуђујеш јер ће тако и Бог онда теби судити.

Св.Гаврило Грузијски

Извор: https://www.facebook.com/miram.jankovic/posts/3385329078195749

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!