Природа и здравље

Шуманова резонанција и утицај магентног поља на људе

Већ сам доста писао о биомагнетизму, али поглед на ову тему не би био потпун када не бисмо објаснили како магнентна поља делују на човека, и коначно, да ли можемо магнетизам искористити у лечењу људи. Немачки физичар W.O. Schumann са Техничког Универзитета у Минхену је 1952 године одлучио да покуша да одговори на питање да ли Земља има свој пулс тј. фреквенцу на којој вибрира. Његово истраживање је почивало на теоретској препоставци да лопта унутар лопте ствара електричну струју. Земља је негативно наелектрисана, а јоносфера (слој око ње у атмосфери) позитивно, мора настајати електрични набој. Он је фреквенцу ове струје израћунао као 10 Hz. Каснијим радовима је овај број коригован на 7,83 Hz. Овај број се означава као Шуманова резинанца (ШР) и потврдјена је од стране бројних лабораторија. Занимљиво је да је ово фреквенца будистичког „ом“ у мантрама (јесам ли досадио са будистима? Видећете, тек ћу…).

Фреквенца вибрације Земље је 10 до 11,5 Hz (како је открио Тесла), а ШР не потиче од Земље већ је последица интеракције магнентног поља Земље и јоносфере (тзј. зрачења које стиже са Сунца). Ова појава није изазвала никакво занимање науке, све док др. Anker Mueller није случајно налетео на Шуманов рад. Он је одмах приметио да је ШР идентична фреквенци људског мозга. Бројна мерења ЕЕГа су показала да је фреквенца магнентног поља Земље у свари фреквенца алфа таласа мозга човека. Медјународна екипа од 104 научника је потврдила закључке ове студије. Закључци су невероватни. Људи су не само синхронизовани међусобно унутар фреквенце ШР, већ и са самом Земљом. Резултати су објављени у International Journal of Environmental Research and Public Health.

Истраживања професора Е.Jacobija са Универзитета у Дизелдорфу су показали да у одсуство Шуманових фреквенци настају физички и ментални проблеми. Професор Р.Wевер са Маx Планцк Института Бихејвиоралну физиологију у Ерлинг-Андецхс је проучавао студенте који су 4 недеље ћивели у бункеру испод Земље, потпуно изолованом од магентног поља Земље. После извесног периода њихов дневни ритам се пореметио, јавили су се емотивни проблеми и јаке мигрене. Потом им је вратио Шуманову резонанцију од 7,83 Hz у околину и резултати су били запањујући – здравстено стање студената се брзо нормализовало. Космонаути који су боравили свемиру дуже времена, ван магнентног поља Земље, изгубили су око 80% своје котане масе. Научник Michael Persinger је конструисао апарат који емитује магентно поље од 7,83 Hz у Међунардној свемирскох станици и промене на костима су се изгубиле.

У закључку поменуте интернационалне студије се каже: “ Људски регулаторни системи су дизајнирани да се адптирају на дневне и сезонске климатске и геомагнетне варијцаије, међутим нагли поремећаји соларне и геомагнетне активности ремете ове мехазме,.. доводећи до погоршавања хроничних болести, повећања броја инфаркта миокарда, повећаног притиска, епилептичних напада“. Људске ћелије реагују само на фревенце измедју 3 и 25 Hz (тзв. extralow frequency ELF), остале фреквенце намју никакав утицај на њих.
Професор Монтањар (о коме сам писао) је показао да ДНК молекули комуницирају измедју себе на ШР. Он је уклонио ДНК која се налазила у епрувети, а потом је изложио ШР од 7,83 Hz. У епроувети се из воде појавила нова ДНК, идентична оној која се ту налазила пре увођења магентних таласа.Импликације овог открића су фасцинантне. Земља својом фреквенцом утиче на настанак и развој ДНК, дакле живота.

Већ сам помињао Global Coherence иницијативу, која мери промене у мегнентном пољу Земље и ефекте на људску популацију. После много година стабилних вибрација на 7,83 јуна 2014 руски систем за осматрање свемира је забележио скок Шуманове резонанце на 8.5 Hz. Овао убрзавање се наставља све до данас, са рекордном постигнутим 1. јануара 2017 године, када је фреквенца достигла 36 Hz. Да ли се фреквенца Земљине вибрације повећава и ако је тако, зашто? Посебно је занимљиво какав је ефекат на људски мозак, ако знамо да су алфа таласи људског мозга синхронизовани на ШР. Алфа таласи таласи релаксације. Фреквенце које су сада присутне су више у опсегу бета таласа (таласи будности). Духовни људи сматрају да нас Земља буди. Будисти мисле да су пуласације Земље поставили Анциент Онес (Древни, писаћу о томе) да спрече примордијално сећање на порекло људи. Повећање фреквенце по неким будистима значи будјење и подизање вела са тајне сварања човека.

Шта год да је објашњење, адаптација на нове фреквенце ће код многих изазвати безвољност, депресију, вртоглавице.
О могућим објашњењима ефеката убрзавања ШР, погледајте горњи видео.

Ми се буквало купамо у мору природних нискофреквентних електромагентних поља, од рођења до смрти. Наш мозак је и сам електромагентни сyстем синхронизован на Шуманову резонанцу. Још је Blackman (1990) утврдио да спољна ЕЛФ поља мењају улазак калцијума у неуроне, мењајући њихово функционисање. Стабилна синхронизација електромагентног поља мозга лежи у основи размишљања, учења, емоција и интелигенције. Важно је напоментуи да је фревенца рада хипокампуса (где се налазе центри за учење), управо 7,83 Hz. Ћелије реагују на фреквенце у опсегу Шуманове резонанције, игноришући све друге. Ми у својим неуронима имамо пријемнике ових сигнала И они чине да смо у синхронизацији са природним ритмом Земље. Овај ритам повремено ремете еруције са Сунца, али је много опаснији утицај електросмога који се данас ствара (бежичне мреже, радиоталаси итд).

Слика 1. У пинеалној жлезди се налазе две врсте кристала (хидроксипатит и калцит), чије је функција за медицину још нејасна. Калцитни (мањим кристални – хидроксиапатит личи на купину) има пиезоелектрична својства и верује се да реагује на електромагнетна поља.

Један од кључних органа у реакцији на магнетна поља је јасно пинеална жлезда (или епифиза). Разлог лежи у присуству пиезоелектричних кристала у њој, који реагују на магнентна поља. Велики кристали хидроксипатита који су први пронађени, нису дали одговор на електромагнентна својства епифизе. Међутим, откриће микрокристала калцита (који имају пиезоелектрична својства и комплексну структуру) даје одговор који део мозга реагује највише на промене магнентног поља. Обзиром да пинеална жлезда лучи бројне неуротрансмитере (нпр. мелатонин, који регулише ритам будности и спавања) постоји опасност од превелике употребе мобилних телефона, који ремете функцију епифизе (зато корисници мобилних телефона често имају главобоље, несанице, поремећај концентрације).

Извор: http://banenestorovic.blogspot.com/2017/08/sumanova-rezinancija-i-uticaj-magentnog.html

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!