Свет

Студија Стенфорда: Стопа смртности од Covid-19 испод 0,2 одсто – као код сезонског грипа

АКО У САД УМРЕ 60.000 ЉУДИ – ТО ЋЕ БИТИ КАО У УМЕРЕНОЈ ИЛИ ТЕШКОЈ СЕЗОНИ ГРИПА

Универзитет Стенфорд

Џереми Самјуел Фауст, лекар Brigham and Women’s Hospital, написао је за Слејт да је мало вероватно да ће се одржати застрашујуће стопе смртности како време одмиче и да је истинска стопа смртности „вероватно далеко нижа од тренутних извештаја. Студија Стенфорда то потврђује

Студија са Универзитета Стенфорд, која је објављена у петак, снимила је вирусно стање 3.330 људи у округу Санта Клара и утврдила да је вирус био 50 до 85 пута чешћи од званичних података. Зато што корона вирус не утиче на њихов живот – велика већина људи се не јавља лекару и не региструје

Важно је наћи начина да се владе, политичари, „експерти“, институције и корпорације које су биле укључене у драматично надувавање опасности од Covid-19 никад више не усуде да праве исту друштвено-економску штету


        МИТ Тек-ривју (MIT Tech Review) од избијања Covid-19 држи се линије да која подразумева да је Covid-19 преобликовао свет“.

        Њихови чланци одражавају пожељно прихватање јавне хистерије потакнуте ширењем Covid-19, социоекономске парализе која је створена да одржава високо профитабилна решења – посебно она која укључују технологију – а која се предлажу да „обликују“ свет после Covid-19.

        Не би требало да буде изненађење ако корпорације које се крију иза академске заједнице и коришћене технологије буду изведене пред суд јавности да одговарају напитање колико је та хистерија заиста оправдана – чак и ако оне који их оспоравају означимо „пандемијским скептицима“.

        Имамо пред собом посебан случај када је МИТ Тек Ривју покривао рад истраживача са Универзитета Стенфорд који су открили да је много већи број људи заражен Covid-19 него што је пријављено – што значи да је стопа смртности много, много нижа него што се објављује.

         У ствари, МИТ Тек Ривју морао је да призна да је стварна стопа смртности вероватно испод 0,2%, што значи да је корона отприлике једнако „опасна“ као и сваки сезонски грип.

„Снимање ситуације“ у Санта Клари

        А ако обични грип не „преобликује свет“, ни Covid-19  то сигурно није у стању – барем не сам патоген.  

        Уместо да призна рад Универзитета Стенфорд као важан напредак у разумевању Covid-19  и да се окрене против јавне хистерије – МИТ Тек Ривју је свој чланак искористила да искоси и замрља резултате тима који је урадио студију.

        Наслов укључује поднаслов, „Студија познатог пандемијског скептика сугерише да је вирус распрострањенији, али мање смртоносан него што људи мисле.“

        Знамо да је суфикс „скептик“ додат да би поткопао кредибилитет људи који доводе у питање широко промовисан наратив. У чланку се користи и термин „скептик према подацима“ како би се описао Џон Иоанидис који је помогао у изради студије.

        МИТ Тек ривју наставља у истом тону: Иоандис, медицински статистичар са Стенфорда и коаутор новог извештаја, произвео је талас у марту сугериришући да би вирус могао бити мање смртоносан него што људи мисле, а да би уништавање економије у борби против вируса могло бити „фијаско“.

        Изјава Иоанидиса о Covid-19 – чак и без резултата ове студије – већ је сама по себи разумљива чак и ако се погледају само доступни и ограничени статистички подаци о Covid-инфекцијама насупрот смртним случајевима и популацији која је најтежа.

        Али, Стенфордови налази не само да подупиру изјаву Иоанидиса – налази су били предвидљиви.

        РТ чланак под насловом „Колика је вероватноћа да умрете од вируса Covid-19?“, објављен пре више од месец дана: «Када се заврши најгора криза, стварна укупна стопа смртности потенцијално ће бити знатно нижа од пријављене – јер ће многи људи бити заражени вирусом, али остати без симптома или показати само благе симптоме и никада се неће тестирати.

        Заправо, Џереми Самјуел Фауст, лекар Brigham and Women’s Hospital, написао је за Слејт да је мало вероватно да ће се одржати застрашујуће стопе смртности како време одмиче и да је истинска стопа смртности „вероватно далеко нижа од тренутних извештаја.“

        Студија Стенфорда то потврђује. И има смисла.

        Стопе инфекције и смртности могу се утврдити само тестирањем људи, а свету се сугерише да се тестирање не може извршити због недостатка комплета за тестирање, а тестирају се људи који су већ болесни и показују симптоме.

        Очигледно је – ако много више људи има слабе и никаквих симптома па се не тестира и не улазе у статистику инфекције Covid-19 – да су због тога „стопе смртности“ вештачки високе. Ако много више људи добије вирус а не умре, стопа смрти очигледно опада – у овом случају – драстично.

        Гардијан је у чланку под насловом „Анализа антитела сугерише да је коронавирус далеко раширенији него што се раније мислило“, известио: «Студија са Универзитета Стенфорд, која је објављена у петак и чија стручна ревизија тек треба да буде обављена, тестирала је узорке од 3.330 људи у округу Санта Клара и утврдила да је вирус био 50 до 85 пута чешћи од званичних података».

        Чланак ће такође невољко напоменути да то такође значи да је коронавирус потенцијално много мање смртоносан за целу популацију него што се у почетку мислило.

        До уторка је стопа смртности од коронавируса у САД износила 4,1%, а истраживачи Стенфорда су објавили да њихова открића показују смртност од само 0,12% до 0,2%.

Оснивач МИТ Тек Ривју је престижни Масачусетски технолошки институт – универзитет по којем је часопис добио име. Зашто МИТ – уместо што баца мрље на Стенфордов тим који је урадио студију – није изашао у своју локалну заједницу и урадио сличну студију – да упореди резултате?

        Није ли то оно што прави научници треба да раде?

        МИТ Тек Ривју, без обзира на изнесене чињенице у студији, закључује чланак остајући при наративу који има за циљ да се паника шири а публикација настави са темом о „преобликованом  свету“:

        „Све у свему, у САД-у има више од 30.000 смртних случајева, више него у било којој другој земљи, тако да је тешко наћи добре вести у претрагама крви, чак и ако то тражите. Ако је студија Санта Кларе тачна и стопа смртности нижа него што многи мисле, Covid-19 ће и даље водити шокантним гомилама мртвих, што објашњавају мере боравка код куће а које се у већем делу земље примењују од марта.“

Џон Јоанидис

        Ако је 30.000 умрло у САД-у од Covid-19 откад се вирус појавио у децембру, то значи да би још 30.000 требало да умре овог месеца и следећег, што се углавном поклапа са умереном до тешком годишњом сезоном грипа која траје од децембра до марта.

        Дакле, не, неће бити „шокантних гомила мртвих тела“ уколико смрт од Covid-19 медији не буду представљали јавности изван контекста и намерно шокирали неинформисану публику. И зато – очигледно – то не „објашњава ванредне мере боравка код куће у већини земаља од марта“ нити хистерију коју је у својим другим чланцима Covid-19  промовисао МИТ Тек Ривју.

        И даље ће се појављивати студије које доказују оно што су многи већ знали – да патоген Covid-19  није ни близу претња се представља и нигде не оправдава „хистерију Covid-19“.

        Друштво је у канџама трансформативне политике коју су покренули интереси који скривају да је хистерија која се шири у супротности са научним чињеницама, а не проузрокована научним чињеницама.

        Важно је ово објаснити а још важније – одупрети се хистерији. Такође је важно наћи начина да се владе, политичари, „експерти“, институције и корпорације које су биле укључене у драматично надувавање опасности од Covid-19 никад више не усуде да праве исту друштвено-економску штету.

(This article was originally published on Land Destroyer Report. The original source of this article is Global Research)

Аутор: Тони Карталучи (Tony Cartalucci), Global Research

Извор: fakti.org

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!