Породица и школа

Штетна одлука државе Србије о поласку у школске клупе ђака основаца

Наставити са онлајн наставом док год траје епидемија короне

Зашто би угрожавала Србија здравље школске деце? Док траје оваква широка епидемија короне ђаци не треба да иду у школе, јер је заражавање становништва  протеклих летњих месеци масовно и доводи у опасност оболевање најмађе популације.

А тада су угрожени и родитељи и баке и деде и ето непотребног великог проблема за све породице у Србији, а и за здравствени систем, који је на измаку снага и исцрпљен.

Зашто је Министарство донело одлуку да деца до четвртог разреда иду у школу од септембра? А да деца од петог разреда не иду? Него тек повремено.

Нису маске за ђаке прваке, имаће стрес који ће памтити цео живот

Ко је и на основу којих аргумената донео овакву штетну, неразумну, тачније сулуду одлуку? И поделио младе на две групе, једну до четвртог и другу групу ђака од петог разреда?

Није ваљда да се вирулетност поклапа са нижим и вишим разредима?

У пролеће ове године кад  је епидемија била блажа деца школског узраста имала су онлајн наставу и то се показало добрим привременим решењем , јер зараза није ушла у школе и међу ђаке. Тако су сачувани ученици основних школа од заражавања, а и сви други из њиховог окружења.

И уместо да сада Министарство просвете и држава наставе да штите ђаке, поготово јер је епидемија знатно масовнија а тиме и снажнија, и наставе са онлајн наставом донета је недовољно промишљена одлука да се основци позову у школске клупе што може имати катастрофалне последице по ширење епидемије корона вирусом.

Зато се залажемо да се настави са онлајн наставом док год траје епидемија и избегне масовније заражавање.

Полазак у школу је увек била радост, али овакве примерене свечаности сада нису могуће. зато је боље одложити тај велики догађај

Били су раније ратови на многим просторима Европе и света и деца тада нису ишла у школе у много дужем периоду:  од пола године, годину и дуже и касније је све пропуштено у образовању ипак надокнађено. Наравно сада нису ратне прилике, али постоји реална опасност по здравље најмлађих и зато има још довољно времена да држава Србија промени своју штетну одлуку о поласку у школске клупе наших основаца. Да одложи долазак у школе, а отпочне настава.

На тај начин ће заштити и њих и њихове родитеље и баке и деде и избећи непотребне здравствене проблеме нације, ширење заразе и велике трошкове. Овај став деле и многи компетентни  лекари, педагози, социолози и психолози и  на време упозоравају на штетне последице.

Боље спречити него лечити!

Аутор: Јово Вукелић

Извор: https://izmedjusnaijave.rs/%d1%88%d1%82%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b4%d0%bb%d1%83%d0%ba%d0%b0-%d0%b4%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%b2%d0%b5-%d1%81%d1%80%d0%b1%d0%b8%d1%98%d0%b5-%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b0%d1%81%d0%ba%d1%83/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!