Свет

Шта се крије иза лажне пандемије објаснио је Бил Гејтс који ће финансирати изградњу седам фабрика за производњу вакцина против коронавируса

Бил Гејтс ће финансирати изградњу седам фабрика за производњу вакцина против коронавируса

Како пише Бизнис Инсајдер, Гејтс је свој план о финансирању седам фабрика за производњу вакцина против коронавируса саопштио у једној од емисија рекавши да је свестан да бројни научници настоје да развију вакцину која ц́е адекватно одговорити коронавирусу и да је спреман раније да реагује како се не би чекало дуго на развој лека.

Додао је како његова филантропска организација има велико искуство и стручност у борби против заразних болести и да су вец́ финансирали сличне пројекте, а сада то знање желе да искористе како би „убрзали ствари“.
Гејтс финансира седам фабрика за производњу вакцине против короне

Гејтсова организација жели унапред да изгради производне капацитете за најбољих седам доступних кандидата који развијају вакцину против вируса. Иако ц́е на крају одабрати максимално две компаније, финансирац́е фабрике за свих седам компанија како не би губили време једном када се вакцина одобри.

„Потрошићемо неколико милијарди долара за производњу фабрика које се неће одабрати јер је нешто друго боље. Неколико милијарди долара је ништа у поређењу с данашњом економском ситуацијом у којој се губе билиони долара“, рекао је Гејтс.

Додао је да су симултано тестирање лекова и изградња производних капацитета неопходни како би се у најбржем могућем року пронашла најефикаснија вакцина, али и како би се произвеле потребне количине.

„Са ранијом припремом производних погона могли би да се уштеде месеци, а данас је сваки месец битан“, рекао је Гејтс који је заједно са супругом Мелиндом досада донирао 100 милиона долара у борби против коронавируса.

Извор: sputniknews.com

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!