Mišljenja

Šta medija danas skrivaju od naroda u Srbiji

Foto: Profimedia/ilustracija

Na nemačkom i engleskom jeziku EuroNews.com upravo obaveštavaju* da se danas obavlja referendum na severu KiM u četiri opštine sa većinskim srBskim življem. Puno kamera i novinara stoje pred biroima za glasanje.

U prvi plan je uslikan jedan glasački listić sa svim oznakama lažne piratske države. Na zaustavljenoj televizijskoj slici  se može  prvo pročitati  da stoji na šiptarskom ispisano nešto što bi u drugom redu na krvatskoj latinici trebalo da znači :

PROCES GLASANJA ZA ILI PROTIV RAZRESENJA PREDSEDNIKA OPSTINE.

DA LI SLAZETE DA ERDEN ATIQ BUDE RAZRESEN FUNKCIJE PREDSEDNIKA OPSTINE SEVERNA MITROVICA.

Ponuđena su dva dvojezična odgovora: DA i NE gde je na prvom mestu opet pojavljuje šiptarski jezik. Kao što se vidi, koristi se i slovo koje i ne postoji u krvatskoj latinici a ima ga samo kod šiptarskih prevaranata – radi se o upotrebi slova Q. Samo ovaj detalj, bi mogao poslužiti za obaranje ovog šiptarskog „glasanja“, kad bi imali advokate rodoljube da rade za narod a ne za državnu mafiju koja prodaje decu u inostranstvo otimajući ih iz ruku majki, proglašavajući žive mališane za mrtve…Kad bi imali patriotska medija da se upitaju zašto Zapadnjaci ovaj izborni proces koji Šiptari zovu „glasanje“ predstavljaju kao „referendum“? Čega to Vlasi da se ne dosete ?
Naša medija, podlo i izdajnički skrivaju ovaj poražavajući i ponižavajući rezultat procesa „pregovora“ AV -a. Ćute svi zajedno.
Srpski EuroNews se brine upravo za glasanje Bugara za EU** i ne pominje dešavanja u sopstvenoj južnoj provinciji. Muk ! Novosti izveštavaju o zastrašivanju Srba sa bačenim bombama na auto Stevana Slavkovića iz Gornjih Koljminjana. Prenos straha je zasigurno željen od izdajničke Vlade koja indirektno poručuje svima – ćutite ili ćete stradati ! Pored ove vesti stoji i vest o Srebrenici, kako bi totalno porazili bilo koji borbeni duh.
Politika piše o poseti nelegitimnog predsednika Srbije ( nelegitimnog jer je „izabran“ bez učešća petine teritorije Srbije, bez glasača sa KiM, što je protivustavno; tako, cela Skupština je nelegitimna, takođe) AV u Nju Jorku. Opet preteći sporedni  naslov „Nad Balkanom se nadvija opasnost od novog sukoba“ treba da ulije strah Srbima koji čitaju Politiku, ove nekad ugledne novine. Ni alternativna medija ne pišu ni reč o „referendumu“. Srbin.Info, Danas.rs , Nova.rs… svi ćute o šiptarskom političkom teroru u našoj južnoj pokrajini. Samo Pravda uzgred, vrlo kratko pominje neki cirkus od glasanja na KiM-i.
Dakle, svi zajedno rade na skrivanju realiteta, zastrašivanju Srba i ućutkavanju naroda. Tako AV može dalje da putuje po svetu, da nas blati tamo a onda da blati one tamo kod nas… u beskrajnom zaluđivanju svih i svega  na svoj psihopatski bedan mafijaški način. Srbija da ćuti i zatvori oči!
Kosovo i Metohija su odsečeni od biračkih procesa Srbije, sasvim. Monetarna politika Srbije je ukinuta nedavno kao i jurističko – bezbednosni sistem…
Tišina da vlada ? Ili…
„Neka borba bude neprestana“?
Dr med Jasmina Vučić Peev
U srBskoj 7532.-oj godini, u krasnom, 21.og
Presek medija  u 16 časova po londonskom vremenu (=-1h centralno evropsko vreme) na dan 21. u krasnom  (aprilu) 7532. godine (2024.) – na engleskom :
*
**
Odgovarajući predlog na srBskom:

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!