Srbija i srbske zemlje

Šta je “Crna kuća” u Novom Sadu?

U ulici Vojvode Bojovića 13 u Novom Sadu nalazi se kuća u kojoj se okupljaju vojvođanski separatisti, nevladine organizacije i drugi provokatori, ta kuća u kojoj se okupljaju ova lica ima jedan morbidni naziv, zove se “Crna kuća”.

Nemačka nevladina organizacija “Shuler Helfen Leben” iz Berlina donirala je 2007. godine 210.000 evra za osnivanje ove kuće. “Crnu kuću” su osnovale sledeće nevladine organizacije “Kružok”, “Centar za nove medije” i “Alternativna kulturna organizacija”. Jedan od zadataka “Crne kuće” kako piše u njihovom proglasu je borba protiv srpskog nacionalizma,“Crna kuća” je dobila ovaj naziv zbog svoje morbidne crne fasade u koju je ofarbana. Takođe, određeni izvori govore da crna boja fasade i žuti zidovi unutar same kuće treba da pokažu njihovu odanost Habzburškoj monarhiji( boje zastave), Austrougarskoj.

Isto tako treba dodati da naziv “Crna kuća” je i naziv starog zatvora u Banjaluci koji su Austrougari osnovali 1889. godine. U tom zatvoru su bili zatočeni Srbi koji su bili protiv Austrougarske okupacije. Ovo je još jedan dokaz kako vojvođanski separatisti nisu oprostili Srbiji uništenje Austrougarske i pripajanje Vojvodine.U “Crnoj kući” okupljaju se svi istaknuti vojvođanski separatisti. U njoj vojvođanski separatisti prave svoje sastanke, prave svoje zabave, prikupljaju sredstva za svoj rad. Takođe, rade i jednu opasnu stvar, vrbuju mlade ljude za svoje ideje.

Izvor: prismotra.net.

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!