Србија и србске земље

Шта је “Црна кућа” у Новом Саду?

У улици Војводе Бојовића 13 у Новом Саду налази се кућа у којој се окупљају војвођански сепаратисти, невладине организације и други провокатори, та кућа у којој се окупљају ова лица има један морбидни назив, зове се “Црна кућа”.

Немачка невладина организација “Схулер Хелфен Лебен” из Берлина донирала је 2007. године 210.000 евра за оснивање ове куће. “Црну кућу” су основале следеће невладине организације “Кружок”, “Центар за нове медије” и “Алтернативна културна организација”. Један од задатака “Црне куће” како пише у њиховом прогласу је борба против српског национализма,“Црна кућа” је добила овај назив због своје морбидне црне фасаде у коју је офарбана. Такође, одређени извори говоре да црна боја фасаде и жути зидови унутар саме куће треба да покажу њихову оданост Хабзбуршкој монархији( боје заставе), Аустроугарској.

Исто тако треба додати да назив “Црна кућа” је и назив старог затвора у Бањалуци који су Аустроугари основали 1889. године. У том затвору су били заточени Срби који су били против Аустроугарске окупације. Ово је још један доказ како војвођански сепаратисти нису опростили Србији уништење Аустроугарске и припајање Војводине.У “Црној кући” окупљају се сви истакнути војвођански сепаратисти. У њој војвођански сепаратисти праве своје састанке, праве своје забаве, прикупљају средства за свој рад. Такође, раде и једну опасну ствар, врбују младе људе за своје идеје.

Извор: присмотра.нет.

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!