Мишљења

Шта ће Руси изабрати

Фото: Shutterstock

Не волим се правити паметан, те некоме говорити шта треба да уради. А поготово то не желим да говорим Русима, а ни њиховим политичарима. Али пошто ме испровоцира јавна изјава, руског политичара Константина Косачова, који је рекао: “ Западне земље стоје на раскрсници и морају да одлуче да ли желе да наставе да воде себичну политику која се бави само сопственом безбедношћу или да признају да је то ћорсокак”, Те је још додао, да ће: “…пре или касније Запад морати да направи егзистенцијални избор, између задовољавања само сопствених интереса, или признавања да се ова самоубилачка стратегија исцрпела”.

А пошто сам свакодневни сведок и то од почетка “Специјалне војне Руске операције”, и то понашања ЕУ политичара, а поготово њемачких. Јер у Њемачкој живим и радим, већ двадесетак година, те ради тога са потпуним знањем, свих збивања у њемачкој политици, могу без икакве лажи или грешке рећи, и то као одговор Косачову: Да је не само Њемачка, или Француска, већ и цела ЕУ, као и сав Запад, су и те како, али и одавно, направили свој избор. Те су Русију и Руски народ, означили као свога непријатеља и то веома опасног по Европску безбеднст, али и светски мир. Показавши при томе и западну мржњу према Русима и Русији, као и према председнику Путину. Коју сам сем уживо и на улицама, гледао и слушао, преко њемачких и ЕУ медија, а која се муњевито раширила по Њемачкој, Француској и осталим ЕУ државама. А ту мржњу, могу упоредити са оном мржњом према нама Србима, која је исказивана од деведесетих година двадесетог века и која и данас траје.

А пошто говорим чињенично, да је ЕУ, одавно направила свој избор. Подсетићу Косачова, као и све остале руске политичаре, који размишљају као он: Да је та фашистичка ЕУ, као и сав Запад, уз Америку и НАТО – убице, направио и то одавно, свој – злочиначки избор силе, пљачке, убијања слабијих народа и држава, као и избор надмености и више вредности од осталих народа и држава света.

И то су ОНИ Вама и осталом свету рекли, али и потврдили од Кијевског Мајдана. Као и од оне живе људске и ватрене ломаче у Одеси, у, и испред Дома Синдиката. Тај избор опредељености, Њемачка и Француска показаше и са лажним – “Минским споразумима”, на основу којег су ОНИ, куповали време за украјинске нацисте, како би се што боље и то за испланирани рат против Русије, војно припремили. Сем тога, показаше они свој избор, и за време осмогодишњег убијања руске деце, људи и жена, не само у Домбасу, већ и у целој Украјини. О чему нико од њемачких, француских или ЕУ политичара, никада не каза ни једну реч истине, како би се тај злочин, над невиним руским народом и цивилима зауставио.

Сем побројаног, Њемачка, као и Француска, који су мотор и шефови ЕУ, и по њиховим наредбама се понаша све и једна држава ЕУ, потврдише свој избор, и то бандитским, и по Русе штетним заустављањем рада, гасног цевовода – Северног ток 2, – и то урадшие и пре спровођења специјалне руске војне операције. Пошто им све то би мало, под диктатом њемачких и француских политичара, цела ЕУ, уз подршку Америке, уведоше Русији и руском народу, бруталне санкције. А недуго потом, поче и бандитско отимање руског злата, новца и обавезница, које се налазе у Западним банкама.

А сем тога, почеше и блокаде и отимање руских фирми, као и другог руског блага, које се налази на Западу. Поред поменутог, Њемачка, Француска, као и остале ЕУ државе, показују свој избор, свакодневним слањем муниције и оружја, као и новца, украјинским нацистима и фашистима, чији су они, уз американце, велики покровитељи. Тако да је по мени, дошло оно право и коначно време, да Руси, као и многи политичари попут Косачова, направе избор и то око лажи и истине. Да коначно знају, да на Западу и у Француској или у Њемачкој политици, Руси немају своје пријатеље. Та заблуда и лаж, да Руси и Русија, у ЕУ – политичарима имају своје пријатеље, на свеопшту руску жалост, Русе је до сада и те како скупо коштала. Те ћу ради истине, припоменути; да су руски олигарси, уз помоћ западних политичара и те како, од 1991. године, па све до 2022. године, брутално опљачкали Русију и Руски народ и то за стотине милијарди евра. Али оно што је по Русију и Руски народ најскупље, то су до сада, изгинула деца, људи, жене и руски војници. И то управо ради те Ваше заблуде, да Руси међу њемачким, француским или ЕУ политичарима, имају пријатеље. На шта Вам могу одговорно рећи; НЕМАТЕ ИХ. Све су то надмени лицемери и сатаниси, а у лажне демократе обучени, који су уствари, маскирани фашисти и нацити. Који Русе и руске народе, доживљавају као неки народ ниже расе и класе, којег по њима – западњацима и еуропејцима, треба уништи, као и саму Русију. Зато, како они јавно говоре, што је Русија, највећа претња по ЕУ безбедност и светски мир. Због свих ових изнесених, а необоривих чињеница, још ћу на крају рећи: Руси, Ви моја браћо и пријатељи, под хитно морате направите свој избор, између истине и лажи, као и Ваших заблуда. Те самима себи, Ви политичари, као и целом руском народу, одговорите, али и признајте, да међу ЕУ политичарима, Ви, као ни ми Срби, немамо пријатеља. Кад то урадите, лакше ћете знати, шта вам је чинити и како ћете се понашати у овом, – Вама наметнутом и подваљеном рату, од стране Америке, Европске Уније и НАТО пакта. Који Украјинце, претворише у своје војно топовско месо, али и у Бандеровце, фашисте и нацисте.

И баш зато Ви – Руски политичари, морате направити избор, да ли из овог рата, хоћете да изађете као победници или као тотални и понижени губитници. Јер трећег избора у овом времену зла, за Русију и Руски народ, као и Вас политичаре, уопште нема.

Аутор: Милосав Кнежевић Миле

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!