Породица и школа

Српска деца да науче да на Косову и Метохији – нема предаје!

Недавно објављена књига „Догодине у Призрену – сан о слободи“ намењена деци од десет и више година на модеран начин дочарава младима како би могло изгледати ослобођење Косова и Метохије и подучава их да сви поробљени народи који се не предају сањају свој сан о слободи.
Издавачка кућа „Добродетељ“ објавила је недавно књигу за децу од десет и више година „Догодине у Призрену – сан о слободи“. Аутор текста је Александар Миљевић који је написао и дечију књигу „Чуда Божија Господа Исуса Христа“, а књигу је илустровао један од најпознатијих илустратора и стрип цртача из Републике Српске Предраг Иконић, који је између осталог илустровао и дечију књигу „Срби против НАТО од 1991 до 1999 године“.

„Сан о слободи“ сањају сви поробљени народи који се не предају

Сам поднаслов књиге „Сан о слободи“ носи најјачу поруку, а наслов – „Догодине у Призрену“ је поздрав који је већ ушао у народ и он се понавља у сличним околностима по други пут. Први пут се појавио уочи ослобађања Косова 1912. такође у очекивањима ослобођења свете српске земље, каже за Спутњик Александар Миљевић.
И тада су Срби сањали сан о слободи ког сањају сви поробљени народи у свим деловима света. Јевреји су се скоро 2.000 година поздрављали са „Догодине у Јерусалиму“, одакле је, наравно, произашао „Догодине у Призрену“ који је, према Миљевићу, први поменуо митрополит црногорски у разговору са краљем Николом.
Корице књиге „Догодине у Призрену – сан о слободи“ Александра Миљевића. - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2023
Корице књиге „Догодине у Призрену – сан о слободи“ Александра Миљевића.