Мишљења

Србски литијум, корумпирани политичари и Западни олигарси

Фото: n1info.rs
Ни један Западни инвеститор, не долази у Србију да је развије или спашава. Већ да је уз помоћ србских политичара, дрско опљачка.
Увек је било добро, имате некога у том Западном свету, да нам по нешто, из њега пренесе и исприча, као што ће то и ова прича да уради:
– Хеј Џим, ми би требали, ко два пословна пријатеља, али и стара два ортака, уз помоћ овог нашег малог Милоша, да код Срба и то ускоро, отворимо неки нови рудник Литујума.
– Чекај Џо, ниси ми о свим појединостима, све испричао, те је најбоље да сада седнемо, па да ми то, све, полако и детаљно објасниш.
– Никакв проблем Џим, изволи, седи, намести се, како би смо могли, све информације да поделимо, а које сам о Србији и Србима до сада прикупио.
Те кад се двојица ортака и пословних пријатеља наместише и заузеше удобне позиције у кожним фотељама, Џо поче да прича:
– Србија ти се Џиме, налази у Европи, није нека велика држава, има негде око седам милона становника, индустрија јој је, као и пољопривреда никаква. Те су ради неразвијенсти и заосталости, доспели у дужничко ропство, али то њихови корумпирани политичари, никада народу не говоре, већ их хране лажима, као и прљавим инвестицијама. А што се тиче људи и народа, па Срби баш и не знају, шта је Литијум. А и како би знали, кад су уз своје – криминалне политичаре, потпуно слуђени, обезглављени и у беду заведени, али су и од политичара, потпуно заплашени. Тако да по мојим информацијама, Срби се за своју пољопривредну земљу, која се слабо обрађује, неће ни борити, а нити ће се против новог рудника – Литијума бунити. Е, зато је Џиме битно, да тим Србима – сељацима, понудимо добру цену, за откуп њиховог земљишта. А у чему ће нам и то уз повелики мито, помоћи цела србска влада, а то сам, преко похлепних – србских политичара, већ обезбедио.
– О Џо, ортаче мој, па ова ти је идеја, не само добра, већ и одлична, зато те у њој подржавам, и наравно, ако имаш још коју информацију, радо бих је чуо.
– Па оно Џиме, а што требаш да знаш, је и следеће, овај план је веома лако остварити и велике паре у Србији зарадити. То и сва досадашња испитивања, која су по Србији урађена потврђују. Сем тога, потврдити ћу ти, да ни један други народ у Европи, то код себе, никада не би дозволио. Други људи и народи, веома добро знају, колико је Литијум, не само по природу штетан. Већ и по здравље сваког човека, детета, као и сваке биљаке, али и свих живих створења.
– Знам за то Џо, али јеси ли ти сигуран да ће то све олако и без проблема проћи, мислим око рудника и вађења Литијума?
– Ма потпуно Џиме, јер Србима се може свашта подвалити и чинити, а да се они не буне. Кад видиш шта им све ради тај лопов Вучић и она лезбејка Брнабићка, све ће ти бити јасно. Поготово где и у какву државу идемо. Код њих, политичари попут Вучића, Брнабићке, Дачића и осталих политичких криминалаца и наших западних сарадника, све од Срба покрадоше и за себе отеше, али им и Србију уништише. Те уместо да за то буду суђени и затворени, они су за Србе хероји.
– Е, зато ће Џиме, тај рудник Литијума, као и све наше остале инвестиције и подвале, и то уз помоћ србских политичара, сигурно да успеју. Да би смо били, сто посто сигурни у наш успех и зараду, морамо тој србској политичкој банди, дати позамашан мито, поготово у кешу. И по свим досадашњим прорачунима, за мито ће нам требати око десет милиона долара, а за откуп сељачке земље, око пет милиона. За радне машине и осталу опрему, требаће нам око десет милиона долара. Наравно и за не предвиђене трошкове, са наше стране је предвђено око десетак милона долара. Тако да наша, свеукупна инветиција у Србију, би била, око тридесет и пет, до четрдесет милиона долара. И оно, што је за нас Џиме најбитније, ми би на основу те инвестиције, од отварања и почетка рада рудника Литијума, у следећих пет година, на основу вађења литијума, његове прераде и продаје у свету, имали чист профит, око седам милијарди долара.
– О драги Џо, па ове информације су лепота, као и велика вредност, на које без икаквог приговора пристајем. Те на све ово, што си до сада урадио, могу ти само рећи, свака ти част човече. Ти си чаробњак за стварање новца и капитала. Те ћу с пуно задовољства, да ти кажем, даћемо Џо, тим Србима тај новац, као што смо им дали и за оно њихово Косово и Метохију. А које је пуно разних руда, које ће нам и те како у будућности требати. И та количина новца, којег ћемо Џоне, у Србију да уложимо, за нас није никакв проблем, из разлога, што ћемо ми сто пута, ма и више, тог новца из Србије да извучемо.
– То значи Џим, да се са пројектом слажеш?
– Свакако Џоне, и по мени, то више не треба одлагати, већ уз помоћ, тог србског политичког олоша, по нашем доласку у Србију, ми без одлагања, треба да кренемо у посао.
– Слажем се Џиме, зато нам не преостаје ништа друго, него ли да се пакујемо и да првим авионским летом, идемо у ту благородну Србију. Те да за себе и своје фирме, отимамо све оно, што у Србији има, а што за светско тржиште вреди.
– Слажем се Џо, са тим планом, само се ипак мало прибојавам, да нам тај србски народ, који је онако неустрашиво ратовао, против нашег НАТО – ПАКТА, не направи неке проблеме.
– Ма не секирај се Џиме, народ око рудника и свега осталог, ћемо препустити србским корумпираним политичарма и србској влади, као и оном похлепном Вучићу. Који је уз помоћ својих послушника, сав тај србски народ, потпуно слудио и испрепадао. Тако да ће народ, само ћутати. А они сељаци, који имају земљу, где се Литијум налази, е, они ће нам ту земљу, уз повелику новћану надкнаду и то са задовољством продавати. А мислим и да ће многи од њих, постати наши рудари, али и уништивачи своје властите земље и имовине. Е, зато се ти Ђиме, око народа и њихове реакције не секирај. Јер новац и код Срба, врти тамо, где бургија не може.
– Па онда Џоне идемо и то без икаквог одлагања и одуговлачења, у ту обећану и благородну Србију!
– Идемо Џиме, те ћемо по доласку у Србију, а уз помоћ владе, да нађемо и новинаре, који ће о нама и нашој инвестицији, позитивно и похвално да пишу. Јесте да ми се те новинарске – јефтине хијене гаде, али без њих, безброј ставри се не би могле направити. Зато их морамо трпети и имати уз себе, да они о нама пишу, како ми – западњаци, и то из најбољих намера и ради наших – србских – политичких пријатеља, долазимо у њихову Србију, да је унапредимо и развијемо, али и да нова радна места за Србе отворимо.
– Јој Џо, па ова ти је идеја и план, о нашем представљању, тим Србима, злата вредна. Јер сав тај србски – новинарски олош, за нас је и те како јефтин, и оно што је најбитније, они ће за нас, и то за мале новце, бити, наше најоданије слуге, које ће сваког нашег критичара, ако их у Србији буде, на крст разапети.
– По твојој реакцији, закључујем Џиме, да смо ми и те како, добар план сковали, те нам ништа друго не преостаје, него ли да се са осталим нашим сарадницима, што прије у Србији појавимо. Те да се са србским – политичким олошем, што пре сретнемо и уз ручак, или вечеру, око количине њиховог мита и коначно договоримо. А да потом, без икаквог одуговлачења, у званично отварање рудника и копања, тог отровног Литијума кренемо.
– Тако је Џо, идемо ми у Србију, јер нас у њој и те како добар посао чека, као и огромна зарада. А док то србски народ схвати, ми ћемо бити богати, али и далеко од Србије и србског народа.
– Управо тако Џиме, јер сво оно смеће, јаловину, отпад и отрове, као и сву ону пустош, коју ће рудник Литија, иза себе да остави, неће бити наша брига, нити наш проблем. Већ србског народа, који ће све то, са својим политичарима морати да решава. Јер по уговору, ми се према Србији, осим да вадимо Литијум и да га србским жељезницама, према Европи и свету транспортујемо и извозимо, ни на шта друго се нисмо обавезали. Тако да било која катастрофа, која може, да се у руднику или на одлагалиштима јаловине деси, није наш проблем. Јер по уговору, којег смо са владом Србије и оном лезбејком Брнабићком потписали, ми смо као људи и као власници комапаније, потпуно чисти и у целости смо, од било које катастрофе, или штете, или изгибије људи, потпуно од одговорности ослобођени.
– Ма браво Џоне, на све си мислио, е, сад се и то одмах, са великим задовољством, одо’ код куће и то уз припомоћ жене паковати. А за авионске карте и први лет за Београд, верујем Џоне, да си и то осмислио.
– Нараво Џим, лет је за четири дана, те се у Понедељак, у јутарњим сатима, видимо и нађемо на аедрому, јер лет је, тачно у једанест сати, пре подне.
– Важи Џо, е, сад се одох лагано припремати и паковати, па се видимо у Понедељак, уз нашег малог Милоша, којег водимо са собом, да нам буде сарадник, али и шофер. Свакако Џиме, управо ћу по свршетку нашег договора, позвати Милоша, да му објасним, да се и он спреми за пут у Србију.
– Ок, Џо, онда се у Понедељак видимо.
А наш Милош, па он је по преслушавању тајно снимљеног разговор, између тих америчких бизнисмена и инвеститора, код којих је протеклу годину дана, био на приправничком раду, схватио, какав су то они, паклени план за Србију и србски народ спремили. Те по одслушаном снимку, Милош је задрхтао, али није се збунио. Напротив, родољубље је у њему прорадило, те све оно, што је као снимак са мобилног телефона чуо, прво је на папир са енглеског на србски језик превео. А онда је то све, без икаквог страха или чекања, јавно, на свом фб – порталу објавио.
И баш то – од Милоша на – фб – објављено, кад као старац видех и прочитах, задрхтах и загуших се, те изгубих дах и потребни вазудух, којег након неколико секунди, ипак повратих. Те као непокорни и бунтовни Србин, на сав глас крикнух, да би србском роду рекао: Да се и те како вреди, за све оно што Срби имају, увек и то на сваком месту и без икаквог страха борити. А поготово се вреди борити, против свог србског политичког олоша, пљачкаша и издајника народа и државе. То је засигурно и наш млађани Милош жело, када је на својој – фб – страници и то јавно, објавио, шта то, ти западни олигарси спремају, за нашу Србију и србски народ.
Аутор: Милосав Кнежевић Миле

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!