Србија и србске земље

Србијом и данас владају комуно-усташе и њихови наследници, славе у сред Београда Титов дан борца

Да у Србији и даље владају комунисти, односно њихови наследници потврдиле су манифестације у Београду 4. јула. Једноставно жалосно и понижавајуће или како би народ рекао “чега се паметан стиди, тиме се луд понос“.

Уредништво Борба за истину

Дан борца, некадашњи празник устанка народа Југославије, обележен је данас централном манифестацијом испред Музеја „4.јули“ у Београду.

Премијерка Ана Брнабић, као изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, положила је венац на споменик „Позив на устанак“, а венац је положио и председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

Брнабићева је казала да се данас сећамо и обележавамо један од најважнијих датума наше историје истичући да се 4.јула 1941. године глас нашег народа и глас антифашиста далеко чуо, толико далеко да осам деценија касније имамо одговорност, али велику потребу да се тог датума заувек сећамо.

„И да га гласно пошаљемо поруку да га никад нећемо заборавити. Памтићемо све погинуле борце НОБ-а и док смо живи одаваћемо признање свим учесницима тог рата“, поручила је Брнабићева.

Премијерка је рекла да данас такође потврђујемо тезу да не само да стварамо историју него да смо историјом и створени.

Истакла је да је у кући Рибникар отпочела не само борба за слободу, већ много више од тога, борба за оно што слобода јесте – право да се другачије размишља, говори, разликује и изабере.

Брнабићева је казала да је породица Рибникар право на слободу заложила још 1904.године када је основала Политику.

„Нама је дала истовремено и осећај свести да слобода универзална вредност, да не може да се добије, освоји и изгуби већ да само може и треба да се живи и да је у свима нама“, рекла је премијерка.

Церемонији полагања венаца присуствовала је и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председница Одбора Владе Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Дарија Кисић Тепавчевић.

Обележавању су присуствовали учесници НОБ-а и њихови потомци који су, након интонирања химне Србије, спонтано запевали химну бивше СФРЈ „Хеј Словени“ и узвикивали „Југославија, Југославија“.

У име бораца венце су положили народни херој Петар Матић, стар 102 године, и председник СУБНОР-а Видосав Ковачевић, а цвеће су положили и представници антифашистичких удружења из Мађарске, Португалије, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Црне Горе, Северне Македоније.

Обележавање Дана Борца

© TANJUG / TARA RADOVANOVIC Учесници НОБ-а и њихови потомци су, након интонирања химне Србије, спонтано запевали химну бивше СФРЈ „Хеј Словени“ и узвикивали „Југославија, Југославија“.

Обележавање празника организовао је СУБНОР у склопу обележавања 80 година од почетка антифашистичког устанка а под покровитељством председника Србије и у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Тим поводом, уручене су „Медаље борца“ борцима из Другог светског рата.

Извор; Србија данас – Спутник

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!