Србија и србске земље

Србија између јаве и сна у 15 слика

foto: E Stock/Aleksandar Bačlija, Damir Dervišagić

1. Предраг Колувија пуштен из притвора. Да ли се распада случај „Јовањица“? Можда ће Србија морати да му плати што је био у притвору 2 године и да му надокнади изгубљену добит због застоја у производњи „органске хране“ која се не жваће него пуши? Легализација производње ове „органске хране“ и ексклузивна лиценца Колувији за целу Србију је леп начин да му се пружи сатисфакција за изгубљено време у притвору и изгубљену добит.

2. Врховни касациони суд стао на страну страног банкарског картела, а против грађана Србије од којих добија плату – незабележен случај у свету да врховни суд мења свој правни став и да брани интересе страних банкарских лихвара. Можда је плата мања од „донација“ банкара, а ко плаћа има право и да бира музику?!

3. „Рио Тинто“ привремено склоњен са радара, да на миру врше пробна бушења и да загађују српску земљу, док се не слегне прашина и не добију дозволу за отварање рудника, за који су већ дали паре „коме треба“.

4. Министар здравља најављује ковид пропуснице (уз обавезну вакцинацију), каже да су „спремне“, а у Израелу и В. Британији корона дивља упркос огромној вакцинацији, док у Индији Ивермектин обуздао корону. Зна наш министар боље од индијских лекара?! Научили га Земунци шта је медицина и како се „зарађује“ од медицине.

5. Срби масовно одлазе из земље, а Турци, Узбекистанци, Индијци у Србији преузимају секторе грађевинарства и услужних делатности (разношење хране). Само још да се „поштене“ Српкиње мало опусте и навикну на њих, па да „обојимо наталитет“ и створимо мулти-култи Србијицу, на „понос“ наших предака што оставише кости на Кајмакчалану и по Албанији, и радост Сороша и његове другосрбијанске камариле.

6. Арапи почели да купују имања по селима око Београда. Џамије за сада нису у плану да се граде док се Арапи мало не намноже и не привикну на српско гостопримство.

7. Кинези почињу да зидају кинеске четврти по српским градовима, а кинеске Тријаде ће заводити ред по Србији, док кинеске газде шутирају наше раднике, јер је то део њихове пословне културе на коју треба да се навикавамо. Ваљда?!

8. Институције система у расулу. Народна скупштина служи за удомљавање ботова и јефтино ручавање у скупштинском ресторану док се закони доносе без расправе, да се не губи време за ручак и на посланичка препуцавања. Министарства и државне агенције воде „менаџери“ за „топлу и хладну воду“. МУП води министар за све ресоре који је провео чак 2 недеље на војној обуци, па пожелео и постао „пуковник“ – униформи има довољно, а еполете „пуковничке“ су формалност. Одбрану води др за кога није установљено где је студирао, али је ипак постао „др“. Екологију води „менаџерка“ која не зна ни да чита, што је и њој самој смешно. Станика Глигоријевић пострада, директор Путева Србије „преживе“, возач директора метну сву његову муку на своја нејака плећа, коју ће носити 3 године и 10 месеци, а „2 минута снимка“ остадоше у Зони сумрака. Директор Србијагаса „дипломирао“ на Мегатренду, а постао „др“ на Техничком факултету. Није шала него збиља. У плану је да се укину факултети као непотребни, јер је почела да ради Академија младих (страначких) лидера, који треба да нас поведу у „светлу будућност“ још брже, боље и јаче.

9. Косово и Метохија опет на дневном реду, у „пузајућој независности“, да се „Власи не досете“. Не може све одједном.

10. Преваранти из Ниша са Биткоином – нестали, али је проблем за Србију остао, јер конобар увек донесе рачун. Преварени Американци не потражују паре које су уложили него Биткоине, а они сада вреде милијарде $. Конобар ће бити упоран да наплати рачун, а овде не помаже прање судова.

11. Фудбалске трибине опет постале немирне, а претендената за престо на Југу подоста. Уз престо иду и територије за бело, жуто, зелено, обезбеђење ресторана (понегде уз рекет, али не за тенис), места у ВИП ложи, управи клуба. Мало ли је на ову скупоћу и корону?!

12. Ријалити шоу на ТВ, али и као збиља свих нас и поред тога што не пратимо ријалити шоу и не гледамо ТВ.

13. Криминал као привредна грана, а прање пара као инвестиција за анестезиологе наших живота.

14. Балкан опет у плану да постане „буре барута“, а странци кришом крешу своје „демократске“ шибице испод бурета, па смерају да „дивљаке са Балкана“ наново оптуже да су дивљи и да им због тога треба тутор, а рачун планирају да испоставе „геноцидном“ народу који је крив што постоји и живи у „кући која је направљена на друму“.

15. Плате и пензије расту, али расте и државни дуг – скоро па 30 милијарди €. Ко ће враћати овај дуг? Турци, Кинези, Арапи, Узбекистанци, Индијци? Мислите о томе!

Некога ће овај текст да наљути, некога да забрине, а некога да насмеје. Свако ће се препознати на свој начин, као у огледалу.

Некога ће текст можда пробудити из сна, неко ће и после овог текста, на јави наставити да сања, а за неке ће кошмар наступити тек на јави, јер је у сновима превише уживао.

Добро јутро Србијо, сневаш ли на јави или је збиља као сан који још није постао кошмар?

Извор: фејсбук

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!