Mišljenja

„Srbija beznađa“

Foto: n1info.rs

Vreme logora digitalne valute

Približavamo se ubrzano drugoj fazi ove krize svetskih razmera koja podrazumeva početak trećeg svetskog rata ili izlazak iz okvira ukrajinskog sukoba što se tiče teritorijalne odrednice ovog sukoba, nadalje uslovi bankrota najvećih svetskih sila se stiču gotovo svakim danom, stručnjaci navode da je u SAD praktički bankrotiralo 20% banaka i da je ogroman red za prijavu tog poslovnog statusa. U međuvremenu potrebno je od američke vlade odobriti novi nivo duga i rok je 2. jun, čak je i američki predsednik odložio prisustvo pojedinim konferencijama zbog tog problema. Nadalje prestaju sa radom servisi Venmo, KešApp i u svetu se kriminalizuje korištenje gotovine, pa se npr. korištenje plaćanja u iznosu od 1000 evra smatra problematičnim, a u Australiji je upotreba gotovine pala na 6% ukupnih transakcija. Dakle, vreme logora digitalne valute pristiže. U Kini se između ostalog za potrebe kontrole uzimaju podaci o DNK, skenira se oko, glas, hod, tipično ponašanje, krvne grupe, prepoznavanje lica, a razvijena je i platforma za prepoznavanje emocija verovatno da bi se znalo kada je nekom prevršio sav taj teror. Na sve treba dodati da kada se u Kini komunicira sa osobom sa niskim socijalnim rejtingom stiže Vam upozorenje o toj neprimerenoj komunikaciji ili konsoliduje se društvo drugog, trećeg …reda građana.

Izumiranje

Na drugoj strani sve se više najavljuje dolazak nove zdrastvene krize koju je najavljivao i čuveni filantrop u društvu svoje supruge uz široke zavereničke osmehe. Pa kao uvertira toj krizi masovno u pojedinim zemljama padaju ptice ili masovno ugibaju ribe na kilometraskim plažama ili obalama. Da li to 5G dobija novi referentni iznos frekvencije i pitanje koja je referetna frekvencija za ljude za iste rezultate. Usput da bi se sakrilo strašno stradanje od zdrastvenog tretmana, bolnice sada dobijaju i mobilne krematorije i vrlo važan momenat koji treba naglasiti je da je procenjeno lečenje mentalnih poremećaja do 2030. godine iziskuje izdvajanje 13 milijardi dolara. Razmere ove svetske katastrofe možda može da ilustruju podaci u Nemačkoj gde je penzioni fond bio u deficitu 6.5 milijardi evra, a sada je u suficitu 2,18 milijardi evra. Ne bi se reklo da je Nemačka baš u penzioni fond uložila tolika dodatna sredstva nego se radi o značajno manje korisnika penzionog fonda. I sve više opšti naziv za genocid ovih razmera optiče naziv extinction ili izumiranje.

Bogootpadništvo

No vratimo se u naše opstojanje u ovom vremenu i opšteg pada pre svega duhovnog prouzrokovanog ideološkim otpadništvom od Gospodom datog puta spasenja kroz desetine godina „komunističkog raja“ pa do konformizma kao ime za sav materijalno filozofski pogled na svet koji bi definisali narodnom pošalicom… u se, na se itd. Ta gadna kombinacija gotovo jednog veka dugog grehovnog odstupništva tendenciozno vodi razorenju celog društva. I sada okupaciono izdajničkim metodama kontrole svih društvenih kretanja naš narod se nalazi vratima paklenog rezultata. I uopšte 20. vek je najtemeljnije izgradio strategiju bogootpadništva kao pripremu za kataklizmične događaje 21. veka u celom svetu.

U opštoj zatečenosti tragičnim posledicama masakra u našoj državi, naš neprijatelj realizuje NATO vežbe sa 26 000 vojnika i to na Kosovu i Metohiji gazeći potpuno Rezoluciju UN 1244 o prisutnosti stranih oružanih snaga na Kosovu i Metohiji i u najmanju ruku pitanje čemu takva demostracija sile u okupiranoj Srbiji. Pa naravno za primenu u sledećim fazama okupacije i propagacije dezintegracije države Srbije. Uz sve to veliki protesti pod nazivom „Srbija protiv nasilja“ svedoči o masovnom promišljanju teške stvarnosti i pokušaju da se izađe iz drame nasilja. Ali kako? Zar ćemo izaći iz nasilja tolerišući teror na Kosovu i Metohiji, zar ćemo izaći iz tog vrzinog kola prihvatanjem kozmetičkih zahteva koje iznosi neko čudom predstavljeno vodstvo pred pola miliona građana okupljenih na prošlom protestu. Šta bismo to mogli dobiti iz ovih jalovih zahteva? Pretpostavaljam dobićemo nove državne funkcije za smenjene ministre, dobićemo nova pravna imena za medijske nasilnike i novi razbojnički tim u REM-u. I dok nekakvo vodstvo protesta pod zbirnim imenom „opozicija za veleizdaju“ ne iznosi zahtev koji se ori Beogradom „Odlazi Vučiću“, prisustvujemo jedinstvenom momentu da su možda najgluvlji u poslednjim decenijama protesta zauzeli mesto za govornicom. Iako i tzv. predsednik Srbije okuplja svoj veliki protest „Srbija beznađa“ mrcvareći svoje sledbenike kojima je bilo sve lepo čitavu jednu deceniju, a sada kada krvavi tragovi ove vlasti teku ulicama, stvari postaju, malo je reći, ogavne. Ovo tragično stanje može se zaustaviti masovnim nepristajanjem na daljnje sudelovanje u ovoj vlastodržačkoj drami u kojoj se prikupljeno roblje tera na saučešništvo u zločinima ovog režima. Ko zaista pojedinačno može za tu krvavu dnevnicu kupiti nešto svom detetu i gde ova nesrećna masa ima svoju „crvenu liniju“?

Iz ovog kovita može se izaći i ispostavljanjem pravog zahteva „Odlazi Vučiću“ i to na svim protestima bilo da protestvuju poljoprivrednici ili policajci, radnici ili vojnici, ali pre svega se može izaći razumevanjem nezaobilazne činjenice da ne smemo dozvoliti da nas gurnu u strašne građanske sukobe kao krajnju stepenicu u stradanju ovog naroda. Zato okupljajmo se, budimo odlučni u traženju ostavki svih nosilaca vlasti i u ovim teškim momentima pokušajmo iznedriti vodstvo koje neće biti ni stranačko ni dugogodišnje nego će biti prelazno rešenje u ustavnoj krizi nesagledivih razmera u vidu Vlade nacionalnog spasa sa mandatom od jedne godine koje bi sprečilo ustavnu i svaku drugu agoniju na pragu koje smo. Uslovi za bilo kakav drugi demokratski proces prosto ne postoje jer ne postoji poštovanje Ustava ni u jednom članu posebno od prihvatanja francusko-nemačkog plana i to nasilje na državnim integritetom Srbije ne može se lečiti ukidanjem rijalitija i odlaskom keramičara sa čela neke državne institucije. Još u ovoj mučenoj zemlji ima rodoljuba, još ima i intelektualaca, radnika i seljaka koji bi mogli ozdraviti institucije, ali takvo rešenje je potrebno podržati u poslednji čas jer smo pred pretnjom nesagledivog kolapsa bilo da to može biti zbog svetskih događaja bilo zbog okupatorsko-izdajničke orkestracije raspada Srbije. I naravno pomenimo i grupu građana pred Skupštinom koja je u više od 1000 dana uporno svedočila o tragici naših dana i potrebi da se okupimo.

Uložimo svu mudrost, snagu i veru u borbi za dostojanstven opstanak u ovo naše teško vreme okupacije“

Autor: Gordana Kangrga-Mikulić, dvostruki magistar elektrotehnike, inicijator sam i organizator Sabora Univezitetskih Profesora u okviru kojeg ste svedoci mnogih izlaganja naših cenjenih profesora i doktora nauka petkom u prostorijama Ćirilice. Desetine izlaganja u okviru Sabora možete pogledati na sajtu: www.suprof.org

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!