Мишљења

„Србија безнађа“

Фото: n1info.rs

Време логора дигиталне валуте

Приближавамо се убрзано другој фази ове кризе светских размера која подразумева почетак трећег светског рата или излазак из оквира украјинског сукоба што се тиче територијалне одреднице овог сукоба, надаље услови банкрота највећих светских сила се стичу готово сваким даном, стручњаци наводе да је у САД практички банкротирало 20% банака и да је огроман ред за пријаву тог пословног статуса. У међувремену потребно је од америчке владе одобрити нови ниво дуга и рок је 2. јун, чак је и амерички председник одложио присуство појединим конференцијама због тог проблема. Надаље престају са радом сервиси Венмо, КешАпп и у свету се криминализује кориштење готовине, па се нпр. кориштење плаћања у износу од 1000 евра сматра проблематичним, а у Аустралији је употреба готовине пала на 6% укупних трансакција. Дакле, време логора дигиталне валуте пристиже. У Кини се између осталог за потребе контроле узимају подаци о ДНК, скенира се око, глас, ход, типично понашање, крвне групе, препознавање лица, а развијена је и платформа за препознавање емоција вероватно да би се знало када је неком превршио сав тај терор. На све треба додати да када се у Кини комуницира са особом са ниским социјалним рејтингом стиже Вам упозорење о тој непримереној комуникацији или консолидује се друштво другог, трећег …реда грађана.

Изумирање

На другој страни све се више најављује долазак нове здраствене кризе коју је најављивао и чувени филантроп у друштву своје супруге уз широке завереничке осмехе. Па као увертира тој кризи масовно у појединим земљама падају птице или масовно угибају рибе на километраским плажама или обалама. Да ли то 5Г добија нови референтни износ фреквенције и питање која је реферетна фреквенција за људе за исте резултате. Успут да би се сакрило страшно страдање од здраственог третмана, болнице сада добијају и мобилне крематорије и врло важан моменат који треба нагласити је да је процењено лечење менталних поремећаја до 2030. године изискује издвајање 13 милијарди долара. Размере ове светске катастрофе можда може да илуструју подаци у Немачкој где је пензиони фонд био у дефициту 6.5 милијарди евра, а сада је у суфициту 2,18 милијарди евра. Не би се рекло да је Немачка баш у пензиони фонд уложила толика додатна средства него се ради о значајно мање корисника пензионог фонда. И све више општи назив за геноцид ових размера оптиче назив extinction или изумирање.

Богоотпадништво

Но вратимо се у наше опстојање у овом времену и општег пада пре свега духовног проузрокованог идеолошким отпадништвом од Господом датог пута спасења кроз десетине година „комунистичког раја“ па до конформизма као име за сав материјално филозофски поглед на свет који би дефинисали народном пошалицом… у се, на се итд. Та гадна комбинација готово једног века дугог греховног одступништва тенденциозно води разорењу целог друштва. И сада окупационо издајничким методама контроле свих друштвених кретања наш народ се налази вратима пакленог резултата. И уопште 20. век је најтемељније изградио стратегију богоотпадништва као припрему за катаклизмичне догађаје 21. века у целом свету.

У општој затечености трагичним последицама масакра у нашој држави, наш непријатељ реализује НАТО вежбе са 26 000 војника и то на Косову и Метохији газећи потпуно Резолуцију УН 1244 о присутности страних оружаних снага на Косову и Метохији и у најмању руку питање чему таква демострација силе у окупираној Србији. Па наравно за примену у следећим фазама окупације и пропагације дезинтеграције државе Србије. Уз све то велики протести под називом „Србија против насиља“ сведочи о масовном промишљању тешке стварности и покушају да се изађе из драме насиља. Али како? Зар ћемо изаћи из насиља толеришући терор на Косову и Метохији, зар ћемо изаћи из тог врзиног кола прихватањем козметичких захтева које износи неко чудом представљено водство пред пола милиона грађана окупљених на прошлом протесту. Шта бисмо то могли добити из ових јалових захтева? Претпоставаљам добићемо нове државне функције за смењене министре, добићемо нова правна имена за медијске насилнике и нови разбојнички тим у РЕМ-у. И док некакво водство протеста под збирним именом „опозиција за велеиздају“ не износи захтев који се ори Београдом „Одлази Вучићу“, присуствујемо јединственом моменту да су можда најглувљи у последњим деценијама протеста заузели место за говорницом. Иако и тзв. председник Србије окупља свој велики протест „Србија безнађа“ мрцварећи своје следбенике којима је било све лепо читаву једну деценију, а сада када крвави трагови ове власти теку улицама, ствари постају, мало је рећи, огавне. Ово трагично стање може се зауставити масовним непристајањем на даљње суделовање у овој властодржачкој драми у којој се прикупљено робље тера на саучешништво у злочинима овог режима. Ко заиста појединачно може за ту крваву дневницу купити нешто свом детету и где ова несрећна маса има своју „црвену линију“?

Из овог ковита може се изаћи и испостављањем правог захтева „Одлази Вучићу“ и то на свим протестима било да протествују пољопривредници или полицајци, радници или војници, али пре свега се може изаћи разумевањем незаобилазне чињенице да не смемо дозволити да нас гурну у страшне грађанске сукобе као крајњу степеницу у страдању овог народа. Зато окупљајмо се, будимо одлучни у тражењу оставки свих носилаца власти и у овим тешким моментима покушајмо изнедрити водство које неће бити ни страначко ни дугогодишње него ће бити прелазно решење у уставној кризи несагледивих размера у виду Владе националног спаса са мандатом од једне године које би спречило уставну и сваку другу агонију на прагу које смо. Услови за било какав други демократски процес просто не постоје јер не постоји поштовање Устава ни у једном члану посебно од прихватања француско-немачког плана и то насиље на државним интегритетом Србије не може се лечити укидањем ријалитија и одласком керамичара са чела неке државне институције. Још у овој мученој земљи има родољуба, још има и интелектуалаца, радника и сељака који би могли оздравити институције, али такво решење је потребно подржати у последњи час јер смо пред претњом несагледивог колапса било да то може бити због светских догађаја било због окупаторско-издајничке оркестрације распада Србије. И наравно поменимо и групу грађана пред Скупштином која је у више од 1000 дана упорно сведочила о трагици наших дана и потреби да се окупимо.

Уложимо сву мудрост, снагу и веру у борби за достојанствен опстанак у ово наше тешко време окупације“

Аутор: Гордана Кангрга-Микулић, двоструки магистар електротехнике, иницијатор сам и организатор Сабора Унивезитетских Професора у оквиру којег сте сведоци многих излагања наших цењених професора и доктора наука петком у просторијама Ћирилице. Десетине излагања у оквиру Сабора можете погледати на сајту: www.suprof.org

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!