Мишљења

Срби су жртвовани „зарад зелене Европе“

Фото: sferamedija.com

Рио Тинто, Циђин, Данди и други – разарачи

„Политика“ је јавила да је „просечна плата у »Циђин коперу« око 144.000 динара“ за више од 6.000 радника и да ће „по основу пореза и доприноса на зараде »Србија Циђин копер« у буџет Србије уплатити 6,4 милијарде динара“, да је све то саопштено у присуству српских министара за рад и енергетику. А саопштено је, узгред, и још нешто што може изазвати недоумицу: то важи само за онај део рудника у коме држава Србија има „сувласнички део“, али не и тамо „где је компанија стопостотни власник“.

А то је, већ, довољно за ону недоумицу: шта је то Србија тамо продала и пристала на то да се одрекне увида у то шта се у њој ради, тј. како се трује и разара српски животни простор, тј. да ли се то и на Истоку Србије чини по истим правилима по којима и на оном делу њеног Запада који Рио Тинто трује већ више од 20 година.

А „Циђину“ се примакла још једна разбојничка дружина: Dundee Компанија, „која је свуда у свету за собом оставила пустињу, ставила је на нишан Хомољске планине. Планински врхови биће самлевени у прах, а руду ће прерађивати цијанидом, наше реке, планине и ливаде постаће јаловиште овог тешког и смртоносног отрова; биће отровано врело Млаве, Бељаница, једино место са очуваним прашумама у Србији; чудо природе хомољска Потај чука–Тисница биће сравњена са земљом; нестаће станишта строго заштићених врста, као и бројни археолошки локалитети. Једнако као Рио Тинто, ова је компанија склопила договор са властима у Србији: локални батинаши и осведочени криминалци, који силом и страхом владају општином Жагубица, задужени су да уништавање природе прође несметано и неприметно. Хомоље је осуђено на пропаст. Ако се ова пошаст не заустави, Хомољске планине, кроз које пролази река Млава и храни целу источну Србију, заувек ће нестати“ Томе ће други упућени додати (в. https://izmedjusnaijave.rs//нећемо-рудник-бакра-и-злата-нећемо-тро/ – 11/12/2021) и податак да је један такав румунски рудник, према наводима Програма УН за животну средину од јануара 2.000. године, отровао и Тису и Дунав, али то садашњој српској власти још нико није саопштио, као ни чињеницу да је Европски парламент још 5. маја 2.010. донео Резолуцију о забрани употребе цијанида у рударским технологијама и да су то Чешка, Мађарска и Немачка већ учиниле, а да Вучић и његове Ане и Зоране хоће да још мало униште Србију пре него што чују да у Европу никад неће ући – јер не поштују њене Резолуције, тј. не забрањују злочиначким мултинационалним компанијама да цијанидом трују природу и да тиме људски животни простор претварају у пустош.

А неки (који се рачунају у боље обавештене) веле да се трима еминентним тровачима и разарачима настоји прикључити и шездесетак „мањих злочинаца“ и од њих се очекује да ће необавештеној српској власти помоћи да Србију што брже и темељитије опустоши.

Све у складу с оном „агендом“ да Србија мора бити уништена – „зарад зелене Европе“.

Аутор: Драгољуб Петровић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!