Србија и србске земље

Срби са КиМ траже повлачење Вучића

Због великог интересовања српског народа на Косову скуп против издаје јужне српске покрајине уместо на трећи дан Божића биће одржан у недељу 8. јануара у 12:01 на истом месту код споменика нашем честитом кнезу Лазару у центру северног дела Косовске Митровице – за Србин.инфо је рекао председник одбора за КиМ Покрета за одбрану Косова и Метохије, један од организатора скупа, Небојша Јовић.

„Пошто су многи Срби, како из јужног тако и из северног дела Косова и Метохије изразили жељу да учествују на скупу против издаје Косова и Метохије, а како трећи дан Божића пада на радни дан – понедељак, протест је померен за недељу, другог дана Божића јер тада многи од нас не раде“ рекао је за Србин.инфо Јовић образлажући зашто је споменути догађај померен за 8. јануар.

Што се тиче захтева скупа, ту се ништа није променило, те и даље наш први захтев ће бити да се Александар Вучић повуче из преговора са Албанцима као и да српска листа (дугогодишњи коалициони партнер албанских сепаратиста) не може више једина да представља нас Србе који живимо на Косову и Метохији – истакао је Јовић и додао да ће Срби на овом скупу затражити још и од Скупштине Србије, Уставног суда, свих парламентарних и ванпарламентарних странака, полиције, војске и свеукупне српске јавности да заштите Србе и да нађу државног преговарача у разговорима са албанском страном који ће поштовати Устав Србије, Резолуцију 1244 и интересе државе Србије и српског народа на КиМ.

А шта је још у вези овог протеста рекао Небојша Јовић погледајте у видео прилогу:

Извор: Србин.инфо

Хвала на поверењу! Молим вас поделите, ширите истину