Mišljenja

Srbi na Kosmetu van zakona, Kurti dijete međunarodne zajednice!

Foto: Shutterstock/Youtube printscreen/Radio Slobodna Evropa,Kosovo Online

Nakon poslednjih dešavanja na sjeveru i tragičnih događaja u Banjskoj, od Prištine se više ništa ne zahteva i sve joj je dozvoljeno, poručuje za Kosovo onlajn novinar i književnik Živojin Rakočević.

Rakočević je, komentarišući da li je posle tragičnih događaja od 24. septembra kada su poginula trojica Srba i kosovski policajac splasnuo višemesečni pritisak EU i SAD na kosovske vlasti da spuste tenzije na severu i počnu da sprovode obaveze preuzete iz dijaloga, ukazao da su se stvari očigledno promenile, i da “Banjska i Zajednica srpskih opština sada uopšte ne idu zajedno”.

Mi smo stavljeni van sistema, van zakona, i u nekim slučajevima potpuno van života. Banjska i Zajednica srpskih opština sada uopšte ne idu zajedno i Zajednica srpskih opština je nešto što se uopšte ne pominje, a da budemo iskreni, mi i ne znamo niti smo ikada saznali šta je to ZSO i šta bi ona mogla da bude. Danas je ona najdalje što se svih nas tiče, rekao je Rakočević.

On podsjeća na podršku koju je Priština oduvek imala od strane međunarodne zajednice, a koja se nakon dešavanja u Banjskoj, na neki način, i povećala.

Aljbin Kurti je dijete međunarodne zajednice i albanska politika je dijete međunarodne zajednice, oni neće dozvoliti da se ta politika uruši i da nestane. Često, međunarodna zajednica, Brisel i Vašington Kosovu i političkim elitama kosovskih Albanaca misle bolje nego oni sami, oni su uradili ovaj posao i oni će živeti na katastrofi Banjske godinama. Biće potrebne godine da nas izvedu iz ovog političkog i opšteg očaja koji nas je zahvatio, zaključio je Rakočević.

Izvor: Srpska 24

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!