Мишљења

Срби на Космету ван закона, Курти дијете међународне заједнице!

Фото: Shutterstock/Youtube printscreen/Radio Slobodna Evropa,Kosovo Online

Након последњих дешавања на сјеверу и трагичних догађаја у Бањској, од Приштине се више ништа не захтева и све јој је дозвољено, поручује за Косово онлајн новинар и књижевник Живојин Ракочевић.

Ракочевић је, коментаришући да ли је после трагичних догађаја од 24. септембра када су погинула тројица Срба и косовски полицајац спласнуо вишемесечни притисак ЕУ и САД на косовске власти да спусте тензије на северу и почну да спроводе обавезе преузете из дијалога, указао да су се ствари очигледно промениле, и да “Бањска и Заједница српских општина сада уопште не иду заједно”.

Ми смо стављени ван система, ван закона, и у неким случајевима потпуно ван живота. Бањска и Заједница српских општина сада уопште не иду заједно и Заједница српских општина је нешто што се уопште не помиње, а да будемо искрени, ми и не знамо нити смо икада сазнали шта је то ЗСО и шта би она могла да буде. Данас је она најдаље што се свих нас тиче, рекао је Ракочевић.

Он подсјећа на подршку коју је Приштина одувек имала од стране међународне заједнице, а која се након дешавања у Бањској, на неки начин, и повећала.

Аљбин Курти је дијете међународне заједнице и албанска политика је дијете међународне заједнице, они неће дозволити да се та политика уруши и да нестане. Често, међународна заједница, Брисел и Вашингтон Косову и политичким елитама косовских Албанаца мисле боље него они сами, они су урадили овај посао и они ће живети на катастрофи Бањске годинама. Биће потребне године да нас изведу из овог политичког и општег очаја који нас је захватио, закључио је Ракочевић.

Извор: Српска 24

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!