Породица и школа

Срамота! СМС поруке све више лече децу Србије!

Знате шта је тужно али и претужно, последњих дана констатно свуда у свим медијима, на друштвеним мрежама све више искачу позиви да се пошаљу СМС поруке за болесну децу која треба да се лече. О чему се ради. Овде није тема ни председник Вучић који хоће или неће да поднесе оставку, да ли ће потписати предају Косова, како се живи на Косову, у Србији, да ли има лека, шећера, брашна овде су у питању НАША деца.

Оптуживали смо бившег министра Лончара, говорило се да је он крив, шта је сад имамо нову министарку и нисмо се померили са мртве тачке. Шта више још је више деце којима је у овом тренутку потребна та СМС порука да би отишли на даље лечење.

Да вас подсетим између осталих поруку која живот значи у овом тренутку треба проследити једном Лазару, Луки, Вањи, Вукану, Оливеру, Стефану, Ивани,….. низ је јако дугачак а тој деци је новац јако потребан, одмах без одлагања. Зашто је све ово потребно и зашто је све више родитеља принудјено да тражи помоћ од суградјана да би лечили своју децу ван граница Србије. Одговор је једноставан, зато што деца у Србији не могу да се лече. Лекара нема, места за лечење нема, потребно јегурнути коверту неком у дзеп да би ваше дете дошло на преглед и ако додјете до лекара то је као да сте добили премију.

Пре пар недеља наш дневни лист је пренео причу мајке из Новог Сада која је тако месецима лутала тражила помоћ за своје дете, врачали је кући док на крају после шест месеци није наишла на лекара који је хтео поштено да погледа њено дете и да надје узрок болести. Друга мајка је пре недељу дана на свом фб налогу поставила причу како је детету хитно потребна операција, лекари их шетају од болнице до болнице и нигде нема места пре лета или јесени а детету треба хитна операција са потписом три лекара.

Ово су само неки од примера који су ме подстакли да размишљам зашто деца не могу да се лече у Србији и зашто их је све више у реду за СМС поруку. Није само порука у питању људи се организују праве хуманитарне догађаје довијају се на све начине да помогну деци којој је потребно лечење.

Управо владајућа странка је водила изборну кампању под слоганом „За нашу децу“, заправо у том случају је било за очекивати да би требало боље да живе у Србији. Ал нисмо се помакли са мртве тачке када је реч о здравству. Мајке, очеви, тетке, пријатељи по свим друштвеним мрежама траже помоћ од сиромашног народа Србије. И истини за вољу сви помажу колико и како могу само да би смо лечили и излечили нашу децу.

Да ли неко мисли да се позабави болесном децом којој је потребна помоћ. Да смањимо муке и приче око СМС порука јер ово већ превазилази могучност напаченог народа да помогне свима. Нису нама потребне СМС поруке, хуманитарни базари, хуманитарни концерти нама је драги људи потребна могучност да без страха лечимо нашу децу. Србијо устани, немојте ћутати на ову важну тему и чекати да укуцате нови СМС . Нашој деци, нашој будућности је потребно да знају да могу рачунати на своју државу и у добру и у злу. Док се то не деси, помози Србијо колико можеш, дај шансу сваком нашем детету да има лепо детињство.

Аутор: Ивана Јовановић

Извор: Корени

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!