Србија и србске земље

Специјалне јединице наоружаних шиптарских специјалаца на северу Косова и Метохије

Припадници шиптарских специјалних јединица су јутрос стигли на два прелаза на северу Kосова и Метохије са око 20 возила, од чега више од 10 блиндираних.


Од јуче такозвана „Косовска полиција“, до чијег инсталирања на северу Косова и Метохије је дошло децембра 2012. године, недуго након доласка СНС на власт и то према Бриселском споразуму који је потписан тек априла а након првих квази-избора одржаних у новембру наредне године, до данас је знатно појачала своје оружано присуство.Желећи да сакрије одговорност Александра Вучића који је директно одговоран за велеиздају Косова и Метохије, директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић је за то оптужио такозваног премијера албанских сепаратиста са Аљбин Kуртија рекавши да „планирају да почну да скидају српске регистарске таблице на административним прелазима и замењују их такозваним привременим приштинским пробним ознакама“.

У настојању да обмане народ Петковић је намерно изоставио да каже да се то дешава према Бриселском споразуму, делу „о слободи кретања“ који је потписала Влада Србије равноправно са илегалним властима сепаратиста са КиМ и да није реч о њиховој самовољи већ о могучности коју им је обезбедио Александар Вучић кроз Бриселски дијалог.

Такозвана „косовска полиција“ је јуче у близини администритивног прелаза Јариње поставила већи број додатних контејнера и опремила их струјом, интернетом и осталим што је неопходно за пуно функционисање особља које ће ту боравити.

Чак и када су покушали да ублаже своје активности, то им није пошло за руком. Тако су навели да је циљ те акције побољшање инфраструктуре, то јест услова за рад полицијских службеника:

“С обзиром на чињеницу да је полицијска станица за надзор границе имала само једну канцеларију у станици полиције Лепосавић, предузимају се континуиране мере с циљем побољшања инфраструктуре уопште – ради побољшања услова за рад полицијских службеника за надзор границе, како би своје дужности и одговорности извршавали што ефикасније”, речено је из такозване „Косовске полиције“.

Дакле, они отворено говоре о граници а медији на српском то преносе без икакве напомене да је реч о нелегитимном изразу.

Представник Вучићеве „Српске листе“ попут других наметнут народу, Зоран Тодић, навео је да су грађани Лепосавића, али и читавог севера узнемирени због ових дешавања.

Наравно да су узнемирени али Србе са севера КиМ није узнемирила толико акција такозване „косовске полиције“ колико сазнање да је та акција омогућена од стране београдских власти издајом Александра Вучића и укидањем сваке подршке српском народу у овом делу државе.

Коликог је опсега та издаја, односно колико је српски фактор неутралисан на северу КиМ где је годинама представљао несавладиви бедем одбране, не само за косовске сепаратисте већ и за КФОР и читаву Међународну заједницу који нису имали никакву ефективну власт у својим рукама, показао је Тодић апсолутним незнањем о томе шта се дешава јер нико није имао потребу да му то и каже с обзиром да он нема никакав значај у догађајима на КиМ.

“Ми немамо одговоре из Kосовске полиције о чему се ради, чему ови потези којима се дестабилизује ситуација свега пар дана након посете Мирослава Лајчака. Позивам грађане да буду уздржани и не наседају на провокације, а ми ћемо пажљиво анализирати новонасталу ситуацију”, рекао је Тодић на чему се све завршило.

Он је, као и комплетна „Српска листа“ под пуном контролом Александра Вучића па чак да дође и до оружаног напада на Србе они не би приступили њиховој организацији и окупљању ради одбране.

Специјалне јединице наоружаних шиптарских специјалаца на северу Косова и Метохије


Подсећања ради, погледајте како је изгледало када су Срби децембра 2012. године блокирали административни прелаз Јариње са циљем да спрече подизање пунктова и стваарње границе између два дела Србије. Захваљујући контролисаним медијима и Вучићевом човеку на терену, Крстимиру Пантићу, народ је изигран, у јавности прослеђена сасвим погрешна информација а Ивица Дачић је са фирмом из Новог Пазара изградио адиминстративни прелаз на коме је годину дана касније почела да функционише царина а данас су они готово херметички затворени док прелазе ка Албанији па и  Јужној Србији (такозваној Северној Македонији) једва да неко и контролише.

Извор: КМ новине

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!