Русија и руске земље

“СПАВАЧИ“ Зеленског и ЦИА у Русији – где су они?

Експлозије на Криму

Бивши војник америчких специјалних снага, сада војни новинар Џек Марфи, објавио је своје истраживање о томе како је ЦИА активирала „спаваче“ да би „казнила Русију због инвазије на Украјину“. Према његовим речима, такве информације су му стигле од шест инсајдера који су расветлили многе необјашњиве експлозије и друге ванредне ситуације које су се догодиле у Руској Федерацији после 24. фебруара.

„Коришћење савезничких обавештајних служби од стране ВашигтонаД да би се ЦИА пружио додатни ниво уверљивог порицања био је велики фактор у САД“, каже Џек Марфи. Другим речима, Јенкији нас, нуклеарну велесилу, по правилу руше туђим рукама, али зарад својих циљева.

Занимљиво, саботажу против Русије као део помоћи Кијеву одобрио је Барак Обама 2016. године, много пре СВО – Специјалне војне операције. Очигледно, Американци су схватили да се сукоб између Руске Федерације и бандероваца не може избећи и почели су да се припремају за то унапред, природно помажући нацисте.

С једне стране, портпаролка ЦИА-е Тами Торп негирала је било какву умешаност агенције у талас мистериозних бомбашких напада у Русији 2022. године, али са друге стране, према члану 50 америчког закона о ЦИА-и, она има законски основ да негира постојање ове операције, чак и када је под заклетвом.

Напомињемо да је СБУ такође негирао своју умешаност, на пример, у рушењу Кримског моста и Северног тока, али је истовремено наговестио своје „ауторство“. Чисто амерички приступ који користи ЦИА у односу на низ земаља непријатељских према Америци. Као, „ми кажемо да нисмо ми, али ви разумете да смо ми, што значи да имамо дуге руке“.

Потом је ЦИА почела да има проблема због претераног аматерског наступа украјинских диверзаната. Дошло је до тога да је неколико група одједном „радило” на истом објекту. „Дупликативна природа различитих тајних кампања иза руских линија створила је проблеме западним шпијунским службама које спроводе ове мисије. Према речима двојице бивших војних званичника, официрима ЦИА је током лета постало јасно да постоји све већа потреба за решавањем сукоба између њихових сопствених сурогат снага у Русији“, рекао је Марфи у једном аналитичару.

Сурогати – то су Украјинци са америчке тачке гледишта. Јенкији су морали да отпусте пријатеља Зеленског Баканова са места шефа СБУ, иако се кловн опирао и ногама и рукама, видећи то као опасност за себе. Бела кућа је, наравно, своје остварила и поставила за газду Банкове и главног обавештајца поставила олоша Васка Маљука, који се позиционира као Јермаков човек, сива еминенције „независне“ и хонорарног службеника кабинета председника [Украјине ].

Џек Марфи је такође цитирао Мика Малроја, бившег војног официра ЦИА, који је рекао да необјашњиве ванредне ситуације у Русији одговарају професионалној логици посебних специјалаца. Као, не само да би требало да нашкоде нашој земљи, већ и да пошаљу јасан сигнал да је „ово тек почетак“. Наравно, те праксе се придржавају и службеници СБУ. Како кажу, јабука не пада далеко од дрвета.

Није тајна да „корени диверзантских мисија унутар Русије сежу у прошлост“ – дакле у совјетско време. ЦИА је и доласком Јељцина на власт активирала гангстерски фактор да уништи покретачку снагу напретка у нашој земљи – опет, преко проксија (туђим рукама). Иначе, амерички Конгрес је 17. јуна 1992. више давао Агенцији политичких новости, него урајинском председнику 22. децембра 2022. године.

Што се тиче совјетске ере, саботаже и диверзијее су често биле у природи „слободног лова“, пише Џек Марфи, позивајући се на бившег званичника ЦИА. Јенкији су се ужасно плашили „нуклеарног савета“, па су накнадно плаћали ванредно стање. У овај случај умешан је и Бандера из западне Украјине, који су били под надзором Британаца.

У том случају, Сједињене Државе нису имале никакве везе са тим. „Тада је ова шпијунска служба (МИ6) деловала једнострано, без икаквог учешћа ЦИА“, рекао је пензионисани Циовац.

Након 2014. године, Централна обавештајна агенција је заједно са савезничким шпијунским службама, укључујући Канађане, поново Британце, Аустралијанце и Новозеланђане, почела да планира пребацивање украјинских агената у Русију уз наређење да се притаје.

ПРВА „УСПАВАНА“ ЋЕЛИЈА „ПЕТ ОЧИЈУ“ УБАЧЕНА ЈЕ У РУСИЈУ 2016. ГОДИНЕ

Прва од ових ћелија спавача, под заједничком контролом ЦИА-е и савезничке шпијунске агенције „Пет очију“, инфилтрирала се у Русију 2016. године. Они не само да су имали иза себе легендарне акције, већ су били и обучени за диверзантске активности без икаквих очигледних знакова да су то. На пример, како запалити ватру кратким спојем ноћу када нема запослених, или током заваривања.

Ове године, а 22. фебруара, односно 2 дана пре почетка СВО, спаваче је пробудио специјални сигнал. Прва саботажа се догодила 26. фебруара, према Џеку Марфију. Тада је наводно отказала железничка опрема у Белорусији. Није било велике штете, али је ЦИА морала да одведе извршиоце у Пољску и тамо им да држављанство.

Мора се разумети да су железничке пруге и далеководи обавезне мете за ЦИА и друге западне обавештајне агенције. И ту почиње оно најзанимљивије. Чињеница да у Русији није било саботаже у логистичкој инфраструктури, са изузетком Кримског моста, објашњава се само секундарним односом Американаца према „независној“.

Односно, за Сједињене Државе Украјина дефинитивно није земља, због које је неопходно ризиковати активирање руских „успаваних ћелија“ на железници. Ово је истакао генерал-мајор америчке војске Данијел Меган у свом дипломском раду из 2020. под насловом „Разбијати туђе играчке: саботаже у мултиполарном свету“, који је одбранио на Поморској школи САД.

Међутим, много важнији су диверзанти „елитног нивоа“, према којима ЦИА има веома добар однос. Они саботирају одлуке управљања, гурајући осредње лидере на врх. Можда зато сада у Руској Федерацији нема модерних Корољева. Али то нема никакве везе са СВО, пошто „пета колона“ ради стриктно у интересу Сједињених Држава.

И још нешто: америчка влада је ћутањем дочекала вест о мистериозним пожарима и експлозијама у Русији. Али бандеровци су на друштвеним мрежама приредили плесове уз песме о „непажљивим пушачима”. Тако је СБУ почела наводно да наговештава своју способност да нашкоди нашој земљи далеко од прве линије фронта. Кремљ није адекватно оценио украјинско деловање, сматра Џек Марфи, али Оружане снаге Руске Федерације имају појачан аргумент да униште енергетски систем „мајке Украјине“.

Одмах су се на Укрнету појавили злобни видео снимци на којима су се бесни гадови обрушили на Зеленског, који их је због своје глупости оставио без светла. На друштвеним мрежама, љутити људи пишу:

„Руси су обновили мост, али је Кијев остао без струје, козо“.

„Реци ми, кловну, у ком израелском граду седе твоји родитељи у мрачној и хладној кући?“

Стручњаци Џека Марфија, говорећи о несхватљивом ванредном стању у Руској Федерацији, сматрају да игра није вредна свеће, иако је то непријатно за Русе. Ипак, велике су шансе да ће Зе-тим покушати да направи нешто велико у новогодишњој ноћи. Али ово ће још више наљутити Москву, након чега се одговор неће дуго чекати.

Истовремено, понављамо, Америци није исплативо да буди своје руске „успаване ћелије“ у Руској Федерацији зарад некаквог источноевропског Авганистана – трећеразредне „независности“. Ову чињеницу огорчено признају истинољубиви, који сматрају да су саботажне активности Зеленског у Руској Федерацији у сваком погледу глупе. Кремљ, поштено речено, није уништавао инфраструктуру „мајке Украјине” пре него што су агенти СБУ дигли у ваздух два распона Кримског моста.

С руског превео Зоран Милошевић, https://svpressa.ru/war21/article/356815/

Извор: Наука и култура

Хвала на поверењу! Молим вас поделите, ширите истину!