Свет

Случај „Сатанине патике“: Откривено чије се капљице крви налазе у ђону

Случај лансирања „Сатаниних патика“ у Америци ће, по свему судећи, добити судски епилог. Наиме, „Најк“ je поднеo тужбу против компаније „MSCHF“, са седиштем у Бруклину, због недозвољене употребе заштитног знака. У међувремену, откривено је чије се капљице крви налазе у ђону спорних патика.

У тужби се захтева да се компанији „MSCHF“ (Мишиф) забрани производња, транспорт, промоција, рекламирање, дистрибуција и продаја било којих производа са знаком „Најк“ или неким другим који се у основи не могу разликовати.

„Већ постоје докази о значајној конфузији на тржишту, укључујући и позиве на бојкот ‘Најкија’ због лансирања ‘Сатаниних патика’, а који су засновани на погрешном веровању да смо одобрили тај производ“, пише у тужби.

Тужба, којом се тражи и новчана одштета, поднета је на 24 стране.

​Подсетимо, специјално урађене патике производ су сарадње компаније „Мишиф“ и репера Лил Нес Икса.

Произведено је 666 пари, а сваки кошта 1.018 долара. У питању је модификација „најк ер макс“ патика из 1997. године са темом ђавола, где је ваздушни ђон напуњен је црвеним мастилом са једном капи људске крви.

Како пише РТ, патике су већ распродате.

Служба за односе са јавношћу „Најкија“ цео викенд се оглашавала, истичући да немају никакве везе са овим производом, као што је био случај пре две године и са „Исусовим патикама“ у којима се налазила света водица.

У међувремену, један од оснивача компаније „MSCHF“ открио је чија се капљице крви налазе у ваздушном ђону патика.

„Моја и од још понеких колега“, рекао је Данијел Гринберг, објавио је амерички портал „Комплекс“.

Гринберг, међутим, није открио на који начин су он и колеге узимали крв.

Извор: Спутњик

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!