Србија и србске земље

Случај основне школе у Сребреници: Рецепт за прогон Срба

Група србске деце из Сребренице сликала се у основној школи, пред наступ на светосавској приредби, у народној ношњи са подигнута три прста, те поделили фотографију на друштвеним мрежама уз потпис „Браћа четници“. То је изазвало велики бес Бошњака који су на друштвеним мрежама вређали и позивали на убиство србске деце, а затим упали у наведену школу и прекинули наставу. Уместо да заштити Србе и србску децу од претњи Бошњака, власт у Бања Луци ставља у исти кош и жртве и џелате, што можете прочитати у наставку.

Уредништво “Борба за истину“

Случај основне школе у Сребреници: Рецепт за прогон Срба

Након данашњег састанка у Министарству просвете и културе, а у вези рјешавања проблема у Првој основној школи у Сребреници, једино што се може извести није закључак него рецепт за прогон Срба. Он иде отприлике овако:
Корак бр. 1 – Искористи неки миноран или непостојећи проблем и задречи на сав глас на Србе да су фашисти
Корак бр. 2 – Испостави захтјеве који везе немају са наводним проблемом
Корак бр. 3 – Отиђи на састанак са српским властима гдје ћеш добити испуњење захтјева
Корак бр. 4 – Гледај како се Срби исељавају у очају што њихова власт не чини ништа у њихову заштиту
То је оно што Срби у Сребреници преживаљавају од завршетка рата на овамо.
Наравно, из оваквих саопштења као што је ово на линку испод, мало се шта може закључити. Министарка осуђује СВЕ, стаје у заштиту СВИХ и родитељи и српске дјеце у Сребреници тиме требају да буду задовољни и презадовољни. Могли су још добити и казну што их Ђура тукао. Бошњаци суштински не добијају много, али добијају. За разлику од Срба који нису добили ни вербалну заштиту, они су добили и превише.
Како год, овакво срамно понашање Министарке, даје повода да бошњачке коловође у Сребреници и не само у Сребреници наставе са нападима на Србе, да стварају атмосферу медијског линча, прогона и неслободе и то све у сред Републике Српске. Рецепт им је познат, резултати неће изостати.
Ово ће се наставити, јер досадашње понашање власти Српске гарантује повољан исход. Пошто виде да је популарно, сада ће бошњачка дјеца почети сваки дан да буду шиканирана, а ни политички захтјеви њихових родитеља, који ће све то пратити, неће изостати.
Како год, родитељима српске дјеце сада остаје други вид борбе. Умјесто молби и саопштења мораће прећи на конректне кораке за рјешавање свог проблема.
Оставити дјецу на милост и немилост бошњачким политичким предаторима и заштити наше политичке елите је, како тренутно ствари стоје, сулудо.

https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mpk/media/vijesti/Pages/nakon-sastanak-sa-sreberenicanima.aspx?fbclid=IwAR1H0IBgW14P77H-8ZSab71bHgevv1HtSSsQICVAI2zZS0vlXbfOu_FjtFI

Извор: facebook.com/Деспотовина

Хвала на поверењу! Молим вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!