Мишљења

Слобода се не добија, она се осваја

„Новац који човек ствара и зарађује својим знањем, рукама и умом је оружје слободе, а новац који се човеку дели и за којим се трчи је оружје ропства.“ Жан Жак Русо

Није могуће достићи национално јединство, ни потребан ниво заједничке свести и јасне намере да се избори победа државних и индивидуалних националних интереса, тамо где је поражавајући број грађана у улози армије послушних мишева главнокомандујућих пацова – такозвани корисници сигурних јасли, партијски ухлеби и обезглављени ботови.

Војска кукавица, незналица и националних штеточина.

Згурени невољници, сакривени иза паравана, у фото-сесији својих личних карата и гласачких листића.

Заблентављени пинкождери, толико интелектуално оштећени, да више верују тв екранима, него чињеницама и околностима који им „боду очи“ на сваком кораку у ћошку.

Интересни манипулатори, материјално збринути агитовањем и пропагирањем гнусних, ноторних лажи.

Несрећни пензионери, скувани без да имају благог појма откад и како се кувају.

Сви скупа у народу препознатљиви и по мантрама:

„Ћути, може и горе…“

„Гледам своја посла…“

„То се мене не тиче…“

„Шта је – ту је, ја сам немоћан…“

Слобода, у било каквом њеном виду, се не добија. Нико је не доноси и не поклања. Не купује се, не поручује се, не доставља се. Слобода се има једино ако се освоји.

Може ли је освојити мањина храбрих и освешћених, који на својим мишицама носе буљук купљених, уцењених, себичних, кратковидих и неупотребљивих, питање је на које ће одговор дати јавна чистоћа – одсек за менталну хигијену.

Без генералног менталног чишћења мозга напред прозваног ухлеб-буљука, колективно национално ослобођење од колонизације и окупације је сан који ће издахнути на депонији ситних личних интереса државних термита и такозваних ненасилних „опозиционара.“

Аутор: Сашка Љубичић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!