Србија и србске земље

Скупштина – Мариника има доказе: Ево како је Вучић лажирао изборе

Чувени „бугарски воз“ значи да један гласач уђе на бирачко место, узме листић, изнесе га напоље без да га је убацио у кутију, јер у кутији не сме да буде више гласачких листића од пријављених гласача, али може да буде мање. И од тог првог гласача креће читав ланац и зато се зове воз. Он га односи негде, у кућу, канцеларију, штаб, тамо се заокружи број 1, следећи гласач узима тај листић, одлази на бирачко место, узима нови лист, ставља га у џеп, а онај заокружени убацује у кутију, док празан износи за следећег и тако иде у круг. То је бугарски воз – рекла је данас 23. јуна, потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић, на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Тепић је рекла да због грађана а и међународне заједнице мора да изнесе податке како се све гласало у недељу, а онда подсетила да је за сваку ову ствар запрећена затворска казна по Кривичном законику, од члана 155 до 160.

– Следећи пример караван гласање је да бираче одводе на друго бирачко место где гласају други пут, а ако треба и трећи пут. Контрола бирача је ситуација у којој један бирач изађе из куће, оде да се пријави у штаб режимске странке и одатле се прати док не дође на бирачко место, јавно гласа или мимо паравана или када заокружи број један, пресавија споља листић и тако га убацује у кутију да би се видело да је испунио задатак. И тек онда излази са бирачког места – рекла је Тепић и честитала свим грађанима који нису гласали у недељу.

– Грађани су рекли не аутократији у Србији, рекли су не Александру Вучићу и Српској напредној странци јер први пут у последњих 30 година више од половине грађана Србије није учествовало у лажним изборима. Више од половине грађана су одбили да гласају, показали да не пристају на вређање интелигенције. У овој сали ће убудуће седети три странке, све три долазе из власти и сада имамо први пут случај да немамо опозицију и да заправо представљамо Северну Кореју у Србији – рекла је Тепић.

– Синоћ смо сазнали да међународних независних посматрача уопште није било, да ОЕБС није имао посматраче, већ неколицину људи који су пратили обећање власти и неке обавезе које су предузете – да ли су испуњене, али, заправо, технички није било ниједног посматрача. А с друге стране знамо да је Европски парламент рекао да неће слати посматраче, јер знамо да нормалан свет тако ради, чува своје грађане а не гура их у заразу и болест, јер европски посматрачи нису овде били због пандемије – рекла је.

Извор: srbin.info

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!