Србија и србске земље

Скандал у С. Македонији: Код Куманова са фресака избрисали цара Лазара и Уроша

Срамотно прекрајање историје и отимање српског верског и историјског наслеђа забележено је у северномакедонском месту Крива Паланка крај Куманова.

Овде се налази Осоговски манастир у којем су осликане и фреске Цара Лазара и Цара Уроша. Макар је тако било до ове године. Како јавља наш читалац са лица места, фреске српских владара су преправљене, односно неко је недавно без проблема променио називе ових фресака, прекрстивши их у цар Владимир и Јован Милостиви!

Намера такозване македонске православне цркве да се дистанцира од СПЦ као да сада улази у нову фазу. Не треба заборавити и да је ова С. Македонија недвано ушла у НАТО.

– Ово сам виђао до сада само у Грчкој (егејска Македонија) где су Грци фреске које су биле исписиване на старословенском (црквенословенском) језику мењали на грчком. Знамо бурну историју са Цариградом која је водила наша црква све до првог светског рата, знамо за хеленизацију свих Словена у Грчкој, али да ово доживим од Македонаца се нисам надао. Да Македонци бришу Србе. Ето докле смо догурали.

Да ли после овога можемо бити сигурни да неће бити диране остале фреске по Македонији? Шта тек можемо да очекујемо ако режим у Србији наше цркве буде предао Шиптарима на Космету – поставља питање наш читалац Срђан С.

Извор: srbin.info

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!