Свет

Синиша Љепојевић: Мрачни планови милијардера

Циљ данашњих америчких милијардера, које предводи Бил Гејтс, јесте успостављање контроле над снабдевањем храном, баш као што су Рокфелери у првој половини 20. века спровели такозвану „Зелене револуције“
Мрачни планови милијардераGetty © Kevin Dietsch

Савремени свет живи под терором брисања свега што је досадашње људско искуство створило и одлуке о људским судбинама препуштају се онима које нико никада није бирао и који немају никакву одговорност. Они које народ бира на изборима су постали огољени лобисти својих финансијера, а власт и моћ су препуштени малој групи милијардера. Ти милијардери у тајности кују своје застрашујуће мрачне планове и, захваљујући свом новцу и корупцији власти и међународних организација, почињу да их остварују.

Досадашњи ратови против непослушних изгледа ипак нису успели, па су се милијардери, пре свега амерички самопроглашени господари света определили за нове облике ратовања изнад свега биолошким ратовима преко фармацеутских компанија и Светске здравствене организације и контролом хране и пољопривредне производње. У томе им помажу и Уједињене нације преко којих се намеће мит о климатским променама и спашавању планете.

Те мрачне планове предводе амерички милијардери Џеф Безос, Марк Закерберг, Џорџ Сорош и они окупљени у Светском економском форуму у Давосу, а лидер свих њих је Бил Гејтс. Они су постали нова класа са амбицијама да глобално контролишу људске животе.

„Зелена револуција“

То све покушавају да раде далеко од очију јавности, али се ипак то не може сакрити. Тако у тек објављеној књизи „Олигарси контроле“ (Controligarchs) познати амерички новинар Шимус Брунер открива како милијардери предвођени Гејтсом планирају да преузму контролу над храном и пољопривредном производњом. Бил Гејтс је, наиме, недавно кренуо у велику куповину обрадивог земљишта у Америци, што ће му наравно донети много више новца од спашавања планете у име чега то ради. Гејтс је недавно купио скоро 110.000 хектара пољопривредног земљишта у 19 америчких држава и истовремено инвестирао у производњу вештачких ђубрива и вештачког меса на биљној основи. Он је највећи власник пољопривредног земљишта у Америци. А све то, наводно, ради под изговором борбе против климатских промена а у ствари Гејтсов пројекат ће довести од повећане емисије угљен-диоксида и наравно великих поскупљења. У основи то ће бити угрожавање а не спашавање планете и прави рат против пољопривредника.

Циљ милијардера, које предводи Гејтс, је успостављање контроле над снабдевањем храном и америчког система хране по угледу на породице некадашњих милијардера, као што је породица Рокфелер. У ствари, подсећа се у књизи, контролу система хране су започели Рокфелери и Гејтс то само наставља. Рокфелери су то почели у првој половини 20. века и то је био део такозване „Зелене револуције“ када је под њиховом контролом кренула велика продукција житарица у Америци. То је изведено кроз милионске инвестиције Рокфелера у истраживања а под изговором решавања кризе сиромаштва и глади после Велике депресије. Производња житарица јесте порасла, али су се прикриле штете и негативне последице. Те негативне последице су загађења пестицидима и уништавање малих пољопривредника а то исто сада ради Гејтс.

Званична верзија је била да „Зелена револуција“ може да реши проблем исхране кроз развој хемије и технологије као што су генетички модификоване житарице и генетички модификовани пестициди. А сада се све ради под изговором климатских промена и заштите животне средине која је и загађена баш тим пестицидима.

Још једна илустрација како милијардери контролишу и имају утицај на све оно што се догађа у Америци. Невоља је што то онда намећу целом свету.

Као што је то са контролом тржишта нафте, компјутерског софтвера и на крају биотехнологије и преузимање контроле над системом исхране креће преко контролисања научног рада, интелектуалне својине у производњи хране и то кроз заштићене брендове, права на преузимање и патенте.

Инструмент контроле

У реалности, поред власништва над земљиштем, основно је контролисати институте, интелектуалну својину и робне марке и патенте и кроз њих производњу хране. То управо ради Гејтс. Сада милијардери, истиче Брунер, по том моделу тврде да могу да реше климатске промене и спасу планету кроз нове изуме пољопривредних производа и тако себе обогате, а на рачун мањих индивидуалних пољопривредних произвођача. Истовремено, Гејтс инвестира милионе долара и у компаније које се баве вештачком, неприродном храном, као што су „Beyond Meat and Impossible Foods“, које ће му донети много новца када преко свог земљишта контролише и направи недостатак хране. Другим речима, криза хране је један од главних инструмената контроле. То су све повезане инвестиције са истим циљем, тако је Гејтс инвестирао и у индустрију ђубрива и у нову пољопривредну технологију. Недавно је у то уложио више од милијарду долара.

И то је све у складу, у договору, са недавном иницијативом Уједињених нација познатом као „Агенда 2030“, да се наводно „елиминише екстремно сиромаштво, смањи неједнакост и заштити планета“, а чији је циљ да се практично забрани традиционални и свима доступан узгој житарица и хране. Ако је судити па ономе шта раде милијардери и „Агенда 2030“ је њихов пројекат који се крије иза светске организације. Милијардери утичу на владе и међународне организације да се практично забрани традиционално ђубриво што је урнисало пољопривреднике, али што ће омогућити Гејтсу и његовима да наметну вештачка ђубрива чије лиценце само они поседују. Већ десет година Гејтс купује лиценце за ђубриво и истовремено земљиште.

Али, Гејтс не купује само земљиште него и водене токове, воду на којој лежи то земљиште. Другим речима, он жели и контролу воде и наводњавања а преко свега тога се контролише пољопривредна индустрија.

Док милијардери настоје да обични људи па чак и пољопривредници једу вештачке гљиве и лабораторијско месо они сами немају намеру да се тако хране. Гејтс и милијардер Ворен Бафет јавно се хвале како воле да једу говеђи бургер и бифтек. А и Марк Закерберг, још један инвеститор у алтернативне протеинске компаније, воли сушени бифтек и свињска ребра на роштиљу и каже како је месо „дупло укусније када животињу сами убијете“.

Савети за „бољи живот“

Али, полако се људи охрабрују и разоткривају све манипулације Била Гејтса и његове милијардерске сабраће. Све се чешће јавно говори и о сумњивим пословима Гејтсове фондације „Бил и Мелинда Гејтс“ која је један од носилаца тих мрачних планова. Та глобална приватна „добротворна организација“ запошљава више од 1.800 људи и има буџет од 67 милијарди долара, какав немају ни многе земље. Тврди се да сам Гејтс већ сада има око 115 милијарди долара. Али, стварна улога те фондације није ни мало добротворна мада се њен рад углавном крије од јавности. Гејтс је, у ствари, самопроглашени свезналица који сматра да има право да другима говори и диктира како ће да живе само зато што је милијардер.

Гејтс се, међутим, не бави само храном него и генетичким инжењерингом па тако уводи метод контрацепције хормонским имплантима који се уграђују у руку жене и спречавају трудноћу до пет година, о чему је писао и магазин „Тајм“. Последице нису познате. Склопљен је уговор са фармацеутским компанијама које онда уцењују владе махом афричких држава па оне принудно терају жене да користе те импланте иако не желе.

Сви ти милијардерски планови су широко развијен систем који се већ увелико примењује. На пример, британска Натвест (NatWest) банка, која је у већинском државном власништву, прегледа рачуне својих клијената да види шта купују и како се хране и онда им говори, како открива лист „Дејли телеграф“, да престану да једу месо и да возе електричне аутомобиле. А прегледом рачуна утврђују и колико троше угљен-диоксида. Тако банка сугерише својим клијентима да крпе своју одећу уместо да иду да купе нову као и да престану да пију природно кравље млеко него да пређу на вештачко од биљака. Такође препоручује да деле аутомобиле када путују, сами поправљају кућне апарате и перу веш у хладној води. Како би спасили планету препоручује се да купују већ коришћену гардеробу и да не користе грејање у кућама. И да постану вегетаријанци. И неке друге банке раде то исто.

Ма колико били мрачни и неприродни ти планови постају реалност. И онда се користећи политички утицај америчке владе и преко Међународног монетарног фонда, Светске банке и у великој мери приватизованих агенција Уједињених нација условљавају и друге пре свега сиромашне земље да купују то ђубриво, семена житарица и вештачку храну и следе планове милијардера.

А у основи свега је новац којег је све мање јер америчка и западне привреде су у понору и како задржати изгубљени утицај, нема ту никакве узвишене идеје а камоли хуманости. Али, требало би ипак имати на уму да уз све досадашње ратове амерички милијардери спремају и рат храном.

Аутор: Синиша Љепојевић

Извор: РТ Балкан

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!