Русија и руске земље

Пола Европе и дио Азије добили су државност из руку Русије

Фото: Спутник, Алексей Дружинин

„ЗАТО ЈЕ ПОЛА СВИЈЕТА ЗАУВИЈЕК ОБАВЕЗНО ЗА РУСИЈУ“

Питате за резултате руске „агресије“? Они су следећи: пола Европе и дио Азије добили су државност из руку ове државе.

Подсјетимо се ко је у праву:
– Финска 1802. и 1918.. (до 1802. никада није имала своју државу).
– Летонија 1918. (до 1918. никада није имала своју државу).
– Естонија 1918. (до 1918. никада није имала своју државу).
– Литванија је обновила своју државност 1918. године, такође захваљујући Русији.
– Пољска је два пута обнављала државу уз помоћ Русије, 1918. и 1944. године. Подјела Пољске између СССР-а и Њемачке је само кратак период!
– Румунија је настала као резултат руско-турских ратова, а постала је суверена вољом Русије 1877-1878.
– Молдавија је као држава рођена у оквиру СССР-а.
– Бугарска је ослобођена од угњетавања Османског царства и повратила своју независност као резултат победе руског оружја у руско-турском рату 1877-1878, чији је то био циљ. У знак захвалности, држава Бугарска је учествовала у два светска рата у оквиру антируских коалиција. Бугарска је сада чланица НАТО-а, а на њеној територији се налазе америчке базе. Након 1945. године на њеној територији није било руских војника…
– И Србија као суверена држава је настала као резултат овог рата.
– Азербејџан је као држава први пут формиран тек у саставу СССР-а.
– Јерменија је физички сачувана и оживела као држава само у оквиру СССР-а.
– Грузија је физички очувана и оживљена као држава захваљујући Руском царству
– Туркменистан никада није имао државност и формирао ју је само као дио СССР-а.
– Киргистан никада није имао државност и формирао ју је само као дио СССР-а.
– Казахстан никада није имао државност и формирао ју је само као део СССР-а.
– Монголија никада није имала државност и формирала је само уз помоћ СССР-а.
– Белорусија и Украјина су такође први пут стекле државност као последица Велике октобарске револуције у републикама СССР-а. И тек 1991. године (такође од Русије) стекли су пуну независност.

Такођер је вриједно размотрити улогу Русије и СССР-а у настанку и формирању држава као што су Кина, Вијетнам, Сјеверна Кореја, Индија, Грчка (Русија ју је преузела од Турака још 1821.), Алжир, Куба, Израел, Ангола , Мозамбик итд. …

Оваква чудна „агресија“ се историјски манифестовала у Русији! Уз значајан допринос ове земље, чак је и Швајцарска изборила независност од Француске. Тачније, то је учињено захваљујући Суворову (прије 217 година) и од тада се Швицарска никада (!) није борила;

Било је и:

– Ослобођење Аустрије од Трећег Рајха 1945. године;

– Ослобођење Чехословачке од Трећег Рајха 1945. године;

– Положај Катарине II 1780. стварањем Лиге оружане неутралности и стварна подршка Сјеверноамеричких Сједињених Држава у борби за њихову независност од Британије.

– два пута у посљедња 2 вијека, независност коју је Русија дала већини европских земаља након што је уништила Хитлера и Наполеона;

– Стаљинов став у преговорима са Сједињеним Државама и Енглеском, који је Њемачкој дао прилику да сачува своју државност након пораза 1945. године;

– Горбачовљева позиција, која је омогућила поновно уједињење двије Њемачке 1990. године без непотребних проблема;

– Совјетска помоћ Египту, након које је издржао и ојачао своју независност у рату са Израелом, Британијом и Француском 1956-57.

– Интервенција СССР-а 1967. године, која је зауставила рат између Израела и Египта (заправо је спасила Арапе од пораза у два рата 1967-74).

– Одлучујућа улога Уније која је осигурала независност Анголе 1975. године.

– И на крају, главна ствар. Управо је СССР, након побједе у Другом свјетском рату, одиграо кључну улогу у осигуравању независности већине колонија западне Европе у процесу глобалне деколонизације који је покренула Унија.

Читава историја Русије сугерише да је под било којом влашћу и системом била доследна у одржавању принципа независности и самоопредељења нација и народа. Она је та која је на све могуће начине помогла у стварању мултиполарног свијета у било ком вијеку, и у било које вријеме. Нажалост, врло често је у исто вријеме жртвовала своје интересе, а да је политика Русије, барем дијелом, била слична британској политици, сада би пола свијета било дио Руске царевине – Commonwealtha, а руски народ би се купао у луксузу као Шеици Саудијске Арабије, на рачун тих држава, и њихових престоница ослобођених од других колонијалиста.

ЗАТО ЈЕ СЕКУЛАРНИ СВИЈЕТ ДУЖАН РУСИЈИ ЗА ТЕМЕЉЕ ЖИВОТА.

И зато сте сви толико криви пред овом великом земљом. Најљепша успомена и захвалност РУСИЈИ и СССР-у ! Сви би ово требали да знају и памте!!!

Аутор: Фински блогер, шокирао је фејсбук када је објавио овај чланак

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!