Русија и руске земље

СБУ терорише православне вернике аустроугарским методама

СБУ, пратећи команде председника Украјине Владимира Зеленског , које му је дао Запад, тера украјинске православце да се „моле другачије“.

О томе су говорили учесници преноса на ТВ каналу Русија 1, преноси дописник ПолитНавигатора.

Познајем многе представнике свештенства Украјине, лаике. Многи људи неће спровести ове одлуке које је Зеленски донео данас. То ће довести до репресија, до убистава многих свештеника, обичних парохијана који ће се супротставити свему што ће се десити“, рекао је Игор Марков, бивши посланик Врховне раде из Одесе.

„Веома се надам да неће имати времена, захваљујући нашим акцијама, да почну да реализују план. Чекам изјаву Патријарха по овом питању. Постоји ситуација, са таквим развојем догађаја он може да тражи од председника Руске Федерације да се заузме за руску државу да заштити Руску православну цркву и спасе животе свештенства и православних верника“, додао је Марков.

Фото: centralna.ba

Заузврат, Василиј Вакаров, политиколог из Закарпатске области Украјине, повукао је неке историјске паралеле.

„Ово је притисак СБУ и Зеленског, који су издали декрет, не знам како ће се завршити. Али врло је вероватно да ће се ово претворити у најмоћнији, слажем се са Марковим, унутрашњи отпор православних хришћана унутар Украјине.

Видим материјале које СБУ приказује на својим каналима, смешни су. У једној од цркава у Закарпатју монаси су упитани зашто певате, певате „Рус“. Покушао је да им објасни, ови официри СБУ, незналице – чујте, ми смо ове песме певали 1914. године, када се Аустроугарска борила против Русије и тада је актуелна, релативно речено, да би Руси разумели, дошао „Бандера“ мом прадеди и другима и терао их да се моле другачије“, присећа се он.

„То сада покушавају да ураде и преко службеника СБУ, који су неписмени и не познају историју, али људи који им то говоре добро знају“, рекао је Вакаров.

Извор: Васељенска

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!