Природа и здравље

Савјет. Како у мору превара пронаћи прави лијек?

Прије појаве интернета људи су живјели онако како су научили од својих предака.

Стечено знање се преносило са генерације на генерацију и само се при том преношењу обогаћивало новим сазнањима и искуствима.

Свака заједница је имала своје обичаје и своја убјеђења. Савјет добијен од старијих и искуснијих људи је био најбоља и једина,школа.

Љековитим се сматрало оно што су њихови преци користили и што им је позитивно дјеловало на опште здравље или на лијечење неке болести.

То је функционисало врло добро и сваки члан заједнице је тачно знао шта треба да користи када би га нешто заболило.

Нормално, у то доба су се користили само природни лијекови за лијечење. Синтетчки лијекови тада нису постојали а поготово вакцине које су нам наметнуте много касније.

Појавом интернета умјесто да се стање побољша због лакше размјене података, изгледа да е ствар додатно закомпликовала.

Дошли смо у ситуацију да се о једној те истој ствати на једном мјесту говори да је здрава и хвали се на сва звона, док се на другом мјесту о њој говори да је штетна и да је треба избјеавати.

На примјер за млијеко једни тврде да изазива остеопорозу а други да је млијеко љековито и да га треба што више користити.

Ја ћу вам за ове примјере поставити неколико линкова па ви провјерите.

Линкове ћу постављати по случајном узорку али то никако не значи да на интернету нема још хиљаде сличних примјера.

Ево линк за текст у коме се говори да је млијеко штетно и да изазива остеопорозу и рак (http://web-tribune.com/iza-kulisa/otrov-zvani-mleko-sokantan-film-koji-govori-da-kravlje-mleko-izaziva-oseoporozu-leukemiju-i-rak).

Ево сад линк до текста у коме се говори да је кравље млијеко здраво и да је одлична превенција за остеопорозу.. У овом чланку се тврди да је млијеко љековито (http://narodni.net/ljekovitost-mlijeka-primjena-mlijeka-kao-ljeka/).

Млијеко није усамљен примјер протуријечја али смо млијеко навели зато што милиони људи свакодневно користемлијеко и млијечне производе.

Када се нађу у оваквој ситуацији, људи не знају како да поступе. Дали да користе или да не користе тај производ.

Е у том случају ћете морати да се вратите сојим изворима.

Тамо ћете пронаћи древно знање које се већ увелико почело губити.

Конкретно у случају млијека. Сјетите се, дали су млијеко користили ваши преци и дали су због тог млијека оболијевали и добијали остеопорозу или нису. Ако вам је од њих остала прича да је млијеко штетно и да га треба избјегавати. У том случају га ви немојте користити.

Ако вам је од њих у аманет остала мудрост да је млијеко здраво и храњиво. У том случају слободно користите и млијеко и млијечне производе.
Немојте се много освртати на научне студије.

На интернету има много научних студија које никада и нису рађене. Битно је написати да су научници нешто утврдили и то је богом дана истина на коју ће се упецати много људи.

Најбољи примјер су вам људи који вјерују у јунаке из неких филмова као да су они заиста постојали.

Многи од вас не знају да постоје буквално религије засноване на филмским причама. Рат звијезда је послужио као камен темељац за једну такву вјеру и њени чланови вјерују да сила која се спомиње у филму влада свијетом.

Ово вам наводим из слиједећег разлога.

Наши преци су посједовали непроцијењиво богатство које смо ми замијенили за шарену лажу савременог живота.

Они су врло добро знали да за сваку болест постоји лијек и да се он налази у природи. Већину тих лијекова су познавали и користили.

Дошло је вријеме па се ми чудимо, како су ти наши преци икако живјели без таблета и савремене медицине, заборављајући при томе да је медицина за прављење синтетичких лијекова користила управо знање које су посједовали наши преци.

Значи ако видите на интернету како је штетно нешто што сте увијек користили, и ви и они прије вас, а да при томе нисте имали никаквих здравствених проблема ви то слободно користите.

Значи, ако пише да је штетан лијек којим сте успјешно лијечили неку болест и ви и ваши преци ви тај лијек слободно користите и убудуће.

Ако вам предлажу да користите нешто што је штетно по ваше здравље и то вам је познато из искуства, без обзира што че вам вјероватно написати како је најновија научна студија открила да је то корисно, ви то немојте користити.

Овакав став вам је посљедња одбрана од превараната и лажова којих на интернету не мањка.

Извор: Кућни љекар

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!