Свет

Сатанисти на Евровизији – пентаграм као провокација или одсуство укуса

Певачица Бамби Таг представила је Ирску на овогодишњем Евросонгу. Њен наступ са песмом чији назив би могао да се преведе у „Плаветнило смака света”, обележили су шминка, костими и сценографија који се многима нису допали. Може се чак рећи да је наступ Ираца био узнемирујућ. Бамби Таг и њена екипа посегла је за костимом који више приличи филмовима страве и ужаса него такмичењу за нај песму. Цео утисак је употпуњен пентаграмом који важи за симбол Сатане.

Пентаграм је био познат још током античких ремена, како у Европи тако и Африци и Малој Азији. Тада је представљао пет планета, односно Меркур, Венеру, Марс, Јупитер и Сатурн. Веровало се да је он симбол вечности а следбеници грчког мистичног филозофа Питагоре су почели су га користити као магијски симбол. Употребу пентаграма популарисао је у 16. веку немачки окултист и филозоф Хајнрих Корнелијус Агрипа. Он је приказао цртеж људског тела положеног на пентаграму на чијим се врховима налазе астролошки симболи пет планета.

Пентаграм је познат и хришћанству где је тумачен као симбол пет Исусових рана. Тада је пентаграм служио као  талисман за терање „ђаволских сила”.

Обрнути пентаграм је симбол сотоне, који је  увео окултиста  Елипас Леви. То је обрнути пентаграм у односу на исправни који је увек и искључиво  приказан са једним краком на врху. Обрнути пентаграм, са два крака горе, следбеници сотоне виде као симбол палих анђела, непослушности и побуне против Бога.

Аутор: Марко Лакић

Извор: Магазин – Политика

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!