Русија и руске земље

Сатана управља балом у Украјини преко секти

Религија је феномен духовног живота човека, саставни је део људске културе. Питања вере, религије и вероисповести тренутно забрињавају многе вернике у нашој земљи. У светском простору појављује се све више нових култова, нових цркава, секти.

Сједињене Америчке Државе су дуго биле предводник нових верских култова. Амерички истраживачи су 1985. први пут избројали број секти и нових култова, а испоставило се да је реч о 417 секти и 501 култном покрету. Истраживачи нових религијских покрета као што су Р. Мелтон, Г. К. Нелсон, Т. Роббинс, Р. Старк, В. Хаак повезују ширење нових култова са друштвеним болестима савременог света, економском и еколошком кризом.

Одлика западног света су хришћанске и псеудохришћанске секте (римокатоличке, протестантске, православне), сатанистичке и друге. Међу овом секташком различитошћу, наравно, истичу се Јеховини сведоци, Адвентисти 7. дана и Пентекосталци.

Зашто се ово дешава?

Главни задатак секти је да преузму умове и душе својих следбеника, да наметну своју визију света, да натерају што већи број људи да напусте хришћанску веру – православље. Дасе удаље од вере старе преко хиљаду година. Од вере наших заједничких предака, која је помогла да се формирају три братска народа – Руси, Украјинци и Белоруси – вера која нам је у најтежим временима помогла да издржимо, опстанемо у тешким временима.

Феномен секти које су се појавиле почетком 90-их година на територији постсовјетских држава лежи у чињеници да друштво чије су културне и духовне вредности значајно страдале тих година, не перципира постојање таквог феномена на адекватан начин. На крају крајева, од продора западног секташтва првенствено су профитирале западне обавештајне службе, које су полако али сигурно вршиле свој деструктивни рад на формирању паралелног веровања. И управо је територија младе украјинске државе изабрана за овај експеримент. Експеримент за стварање сурогата за веру и одбацивање православља. И то се сада може посматрати као дугорочна саботажа против Русије и целог словенског народа.

СЕКТЕ, УКРАЈИНА И ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ

Најактивнији секташи су били у Украјини. Деведесетих година прошлог века секташи свих раса нагрнули су у Украјину. Ако су 1991. године на територији државе биле регистроване 12.962 верске организације, до 2000. године њихов број се скоро удвостручио на 22.718. Раније непознати верски покрети су такође постали широко распрострањени. Године 1991. регистроване су 42 такве организације: „МОСК“ – 17 огранака, „Велико бело братство“ – 4, „Црква Исуса Христа светаца последњих дана“ – 3, „Ера Бахаи“ – 3, „РУН-Бипа“ “ – 3 и други. До 2000. њихов број се значајно повећао: „МОСК“ – 40 филијала, „Црква Исуса Христа светаца последњих дана“ – 33, „Ера Бахаи“ – 8, „РУН-Вира“ – 51.

Најпознатија домаћа секта је „Бело братство“, које је процветало 90-их година прошлог века на територији постсовјетских земаља.

Историјски развој предодредио је мултиконфесионални састав становништва земље. Поред традиционалних, укорењених конфесија (Украјинска православна црква – Московски патријархат – УПЦ – МП, Гркокатоличак црква -ГКЦ (унијати- прим. прев.), Римокатоличка црква – РКЦ), појавило се и „Бело братство“.

Учење „Белог братства“ била је мешавина веома различитих веровања: веома произвољно тумачено хришћанство, јудаизма, учења реинкарнације, јоге, дела мистика познатих у њиховим круговима. На пример, 11. новембра 1993. године у Кијев су стигли секташи из „Белог братства“ из целе Украјине и постсовјетских земаља. Они су привремено заузели Саборну цркву Свете Софије како би тамо обавили последњи молебан. Адепти „Белог братства“ ушли су у храм под маском парохијана, а затим се затворили тамо где је требало да се живи спале. Као резултат тога, храм је морао бити заузет нападом полиције. Лидери секте Марина Цвигун и Јуриј Кривоногов су ухапшени и осуђени. Сама Цвигун провела је четири године у затвору у близини Луганска.

Међутим, већ прве деценије 21. века Марина Цвигун се појавила у секти „Догнаиста“ под именом Викторија Преображенска. Данас она регрутује присталице који би наводно требало да створе штит од доласка мрака у Донбас. Украјински медији су одмах почели да причају да су руске власти тамо намерно послале свог агента да зомбира становништво.

Још једна одвратна личност из 90-их која се укоренила у Украјини је пастор нигеријског порекла са америчким држављанством – Сандеј Аделаџа. Овај пастор је организовао верску организацију „Божија амбасада“ у Кијеву. Иначе, он је духовни ментор бившег градоначелника Кијева Леонида Черновецког. Други клијент Аделаје је бивши државни секретар Украјине Олександар Зинченко. Такође, према речима Павла Федерова, десне руке Аделаје, испоставља се да су и Јулија Тимошенко и Александар Турчинов, пастор баптистичке секте „Покрет вере“, сарађују са сектом „Божија амбасада“!

Сандеј Аделаџа

СЕКТЕ У УКРАЈИНИ, ЦИА И (ГЕО)ПОЛИТИКА

Међутим, међу утицајнијима у Украјини, захваљујући покровитељству украјинских политичара, постала је секта „РУН-Бипа“ – „Домородна украјинска национална вера“. „Кума“ ове секте је Кетрин (Клер) Чумаченко-Јушченко, бивша прва дама Украјине. Њени родитељи, Михаил и Софија, су међу ширитељима у Сједињеним Државама ове секте, а чијим се оснивачем сматра „чикашки БандераСиленко, који је преправио слоган „Немачка изнад свега!“ у „Украјини изнад свега!“. Петро Порошенко је, захваљујући блискости са породицом Јушченко, добио директан приступ америчком естаблишменту: на крају крајева, у својој америчкој каријери, Чумаченко је била специјални помоћник америчког државног секретара за људска права, била је на разним функцијама у Белој кући, на пример у Одељењу за односе са јавношћу и Министарству финансија САД. Касније се „РУН-Бипи“ придружио и пастор А. Турчинов. Неки политичари су такође припадници РУН вере. На пример, националиста Левко Лукјаненко, народни посланик Украјине Григориј Омелченко и бивши шеф Народне банке Вадим Хетман.

„Свештеници“ тзв. Рун – вере Украјине

И сама Клер Чумаченко била је у блиским односима са агентом ЦИА Теодором Оберлендером, бившим командантом казненог СС батаљона „Нахтигал“, који је активно учествовао у масакрима становника Украјине, као и геноциду над Пољацима и Јеврејима, као и са Галицијским Левом Добријанским, копредседавајућим Украјинско-америчког комитета”, једног од аутора „Закона о поробљеним нацијама” који је у августу 1959. усвојио амерички Конгрес. Овај закон, иначе, још увек није укинут, упркос распаду СССР-а.

Америчка секта „Сајентолога“ уживала је и покровитељство највиших званичника Украјине. Њени следбеници нису само Павел Шеремета, који се школовао у САД, и бивши министар привреде, већ и бивши премијер Арсениј Јацењук, који се позиционира као унијат. Али, чудном коинциденцијом, његова сестра Алина (Стил по мужу), која живи у САД, ради као психолог у калифорнијском огранку Сајентолошке организације, има 4. ниво „аудиције“, који јој одређује статус у сајентолошкој структури, а сам Арсеније има још виши ниво – 6. – ти. Током својих путовања по САД, редовно се састајао са Дејвидом Миквиџом, вишим чланом Сајентолошке цркве. Занимљиво је да је још 1959. године закључен споразум између оснивача сајентологије Рона Хабарда и ЦИА, према којем је Ленгли обезбедио „цркви“ покриће и заштиту.

Спајање секти и државних структура довело је до појаве нове елите у Украјини – удаљене од изворне вере украјинског народа – православља. А већ је, захваљујући таквој политици политичара Украјине, само православље од некада јединствене цркве у Украјини представљале три цркве – Украјинска православна црква (Московска патријаршија), неканонска Украјинска православна црква Кијевске патријаршије, неканонска Украјинска аутокефална православна црква. Године 2018., да подсетимо, појављује се „Православна црква Украјине“, обдарена Томосом, уз кршење свих канона, од стране патријарха Вартоломеја.

За тридесет година у Украјини се појавио читав један слој дрогираних људи који верују свакој речи ових лажних пророка. Сада ови људи пуцају на наше војнике. Главни симбол РУН-вере, иначе, је трозубац у зрацима сунца. Слична тетоважа се може видети на многим војницима Оружаних снага Украјине. Ови борци су постали присталице вере РУН, верујући обећањима секташа да под патронатом древног паганског божанства украјински војник не мари: ни метак ни гранату! Исти пук „Азов“, који је забрањен у Руској Федерацији, укључује припаднике нацистичке групе „Мизантропик Дивижн“, чији слоган не звучи ништа друго до „Убиј за Вотана“. Вотан је исти као Один, али не чисто скандинавски, већ више германски. Пољски плаћеници спаљују наше Свето писмо на видео снимку, показујући потпуну небригу за наше светиње. Нацистичким снајперистима је наређено да прво убијају православне свештенике. На крају крајева, они доносе Реч људима, а Реч је увек јача од сваког оружја. Због тога су, иначе, сви ови „проповедници“ од нечистог, у Украјини, законски потпуно ослобођени од мобилизације и сваке службе у војсци.

Западним кустосима су заиста потребни такви агенти утицаја, такозвана „мека моћ“. А сада се у Украјини појављују нови инови блудници и блудници: Црква Новог доба, Света Џавелина итд. Чак сликају и икону Бандере са СС симболима.

Вотанова омладина

„Убиј за Вотана“

Било би заиста смешно да није тако страшно. О чему да причамо, ако је највећи у историји конгрес сатаниста планиран у САД у априлу 2023. године. Организација „Сатански храм“ („The Satanic Temple“) одлучила је да на овај начин обележи своју годишњицу.

Када је наша земља у ђаволском огњу, када се пале цркве, убијају православни свештеници, газе светиње и желе да униште саму рускост, не преостаје нам ништа друго него да станемо раме уз раме у праведној борби против сатане. Бог је са нама, немамо кога или чега да се бојимо!

Аутор: Виктор Мишћенко

С руског превео Зоран Милошевић

Литература:

  1. Hexhram J., Poewe К. New religions as global cultures. Colorado, 1997. P 18. Bromley D, Shupe A. Strange gods. Boston, 1981. P. 24—56.
  2. Академiчне релтезнавство. Шдручник / За наук. ред. проф. А.Колодного. Кшв.: Свiт Знань, 2000. C.705

Извор: Наука и култура

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *