Свет

Сарадници ЦИА починили ужасне злочине над децом

Потом замислите да сте приморани да платите тој агенцији и, иако знате да њени запослени злостављају децу –чак и кад то признају – не суочавају се са правним последицама. Према недавно објављеним документима, добијених после захтева суда, а на основу слободе информација, све ово и још много тога што се дешава у ЦИА, јасно је, остаје некажњено.

Портал „Buzzfeed News“ је примио стотине интерних извештаја ЦИА у којима се детаљно наводе флагрантне злоупотребе. Упркос чињеници да је неколико агената и у сарадника по уговору (најмање 10 људи) осуђено за сексуално злостављање деце, према извештајима, само један од њих је отишао у затвор. Остали остају под заштитом ЦИА.

„Buzzfeed“ саопштава да је већина случајева упућена америчким тужиоцима на кривично гоњење, али према очигледном сценарију све се заврши по принципу „услуга за услугу“, тј. амерички тужиоци врате такве случајеве назад ЦИА на „интерну истрагу“. Као резултат ове праксе, чудовишта која злостављају децу избегавају казне. У најбољем случају, према извештају, могли би да изгубе посао или да им буде ускраћен приступ поверљивим информацијама.

Каоко „Buzzfeed“  примећује, неки од ових злочина су крајње ужасни, а мета су била чак и мала деца.

Један од запослених је имао полни однос са децом од 2 и 6 година. Добио је отказ. Други запослени је набавио три сексуално експлицитна видеа младих девојака које су снимиле њихове мајке. Дао је оставку. Трећи запослени је, према сопственој процени, погледао 1.400 слика сексуалног злостављања деце док је радио за агенцију. Записи не говоре које је мере ЦИА предузела против њега, ако их је предузела. Сарадник ЦИА по уговору који је имао секс са прикривеним агентом ФБИ, а који се представљао као малолетник, раскинуо је уговор.

Од свих ових чудовишта у људском обличју, само један је оптужено за злочин. Према извештају, ово је заправо једини познати случај у којем је један службеник ЦИА оптужен за сексуалне злочине над децом.

У одговору на питање о некажњеним злоупотребама, агенција је одбила да пружи било какве детаље, рекавши само да ЦИА „озбиљно схвата своју одговорност да кривично гони званичнике савезне владе који крше савезни закон у оквиру њене надлежности“.

Међутим, из ових интерних докумената јасно је да то није баш тако.

Према извештају, разлог одбијања да се ти педофили ЦИА оптуже за злочине је тај што би њихово кривично гоњење потенцијално могло да доведе до откривања државних тајни. Према „Buzzfeed –у“, бивши званичник који је прегледао извештаје генералног инспектора са којих је скинута тајност описао је забринутост адвоката ЦИА на следећи начин: „Не можемо дозволити да ти људи сведоче, могли би бити ненамерно приморани да открију изворе и методе“.

Званичник, који је приметио да агенција деценијама има проблема са сликама злостављања деце, рекао је да разуме потребу да се заштите „осетљиве информације и тајне“. Међутим, „за злочине одређене класе, било да се ради о специјалној служби или не, само треба да одредите како да процесуирате ове људе по закону”.

До данас, међутим, нико их не гони.

Ако ЦИА има владине тајне толико важне да деца могу бити некажњено сексуално злостављана, онда је време да се расформира и ликвидира сама организација, пошто су деца јединствена бића коју заиста морамо да заштитимо.

Нажалост, то се највероватније неће догодити јер је овај проблем уобичајен у свим државним службама.

Како је „ТФТП“ известио у јулу 2019. године, проблем са владиним званичницима који гледају ужасне слике и видео записе дечије порнографије на радним рачунарима Министарства одбране толико је измакао контроли да је морала да се донесе посебна уредба да се прекине ова пракса, за шта су глас дале обе партије…. Чланови Представничког дома Ебигејл Спанбергер (Вирџинија) и Марк Медоуз (Северна Каролина) представили су посебан закон осмишљен да заустави праву епидемију међу владиним званичницима који гледају и дистрибуирају дечију порнографију путем мрежа и уређаја Министарства одбране САД.

Лист „the Hill“ пише да је закон „Стоп насиљу у мрежи Министарства одбране“ резултат истраге америчке Царинске и Имиграционе службе под називом „Пројекат Фликер“. Истрага је идентификовала више од 5.000 појединаца, од којих су многи били повезани са Министарством одбране САД, који су били претплаћени на сајтове са дечјом порнографијом.

Истрагу је спроводила и Служба за кривичне истраге Пентагона, а резултат тога јр идентификација на стотине осумњичених који раде или су повезани са Министарством одбране. Размислите о томе. Стотине државних службеника користе службене интернет мреже, које плаћају порески обвезници, као и компјутере Министарства одбране САД за гледање и дистрибуцију дечје порнографије – у суштини воде мрежу дечије порнографије у државном систему. Страшно?

Нажалост, усвајање овог закона ништа није променило – баш као и случај са кажњавањем педофила у ЦИА.

Када QAnon мути воду својим причама о сатанистима- Клинтоноидима који прождиру бебе, они се, заправо, упуштају у стварне злочине сексуалног злостављања деце који се дешавају пред њиховим очима и који се могу проверити. Ови гнусни злочини би требало да буду у центру пажње свих медија у земљи, али су они и даље дубоко загњурени у хистерију због коронавируса и изазивања панике због појаве омикрона.

С руског превео Цветин Глоговчанин (http://mixednews.ru/archives/173960)

Извор: Наука и култура

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!