Помозимо ближњимаСрбија и србске земље

Самохрана мајка са петоро деце доживела је претње, уцене и дискриманицију од стране СНС власти

Свакодневно смо у прилици да слушамо и гледамо примере невиђене неправде и понижења које доживљају обични обесправљени грађани у колонији званој Србија. Посебно су потресне приче оних људи који трпе терор од стране СНС колонијалне управе, које показују да највећи удар трпи породица као основна ћелија друштва. У наставку, прочитајте исповест самохране мајке, коју су уместо да јој помогну, СНС моћници из Кикинде покушали да униште.

“Моје име је Светлана Бешлин и имам петоро деце. Супруг је преминуо пре шест година од тумора плућа. Од тада трпим притиске и уцене, разне клевете и дискриминацију због одбијања да моја деца и ја будемо искориштени за политичку промоцију СНС.

Супруг и ја смо радили и сами подизали своју децу. Због тешке ситуације у коју смо запали, после вишемесечне борбе са тумором, остали смо без основних средстава за живот. Обратила сам се за помоћ локалној општини и надлежним службама. Надала сам се да ћу моћи да остварим само оно што је законом предвиђено, да добијем помоћ како би моја породица стекла елементарне услове за живот.

Уместо тражене помоћи, почеле су сталне претње и уцене од стране СНС власти, јер сам одбила да моју породицу искористе за скупљање политичких поена. Добијање обећане помоћи било је условљено да дозволим да се моја деца сликају са локалним СНС моћником у предизборној кампањи. Затим су у Центру за социјални рад одбили моју породицу да нам дају новчану помоћ за изградњу куће. Тај новац добила је друга породица, са оба родитеља и двоје деце, која је новац од помоћи у износу од 5.000 евра уместо за кућу, потрошила за одлазак у Немачку. Када су се вратили из Немачке, саграђена им је кућа преко ТВ емисије “Кућа од срца“. Видевши сву ту неправду, повукла сам се и одлучила да своју децу сама одгојам без туђе милостиње.

Доласком такозване корона пандемије, изгубила сам посао кројача свечаних хаљина и венчаница. Тада сам почела да шијем заштитне маске и поклањала сам људима који нису могли да их купе. Због чега добијам позив од СНС да ми уруче захвалницу за хуманитарни рад, што сам одбила. После тога поново ме позивају из СНС и упозоравају да ако се не сликам са њима и не будем радила по њиховим захтевима, нећу бити примљена на посао за који сам тада конкурисала. Нисам пристала на уцену. Посао нисам добила, и поред тражене стручне спреме, искуства и положених тестирања за то радно место, уз образложење да сам самохрана мајка петоро деце те сам ризична за заснивање радног односа. На моју жалбу, уместо посла добила сам понижавајућу понуду за фиктивно венчање са мигрантима (добијања папира) и обећања за даље напредовање.

За мене је то била кап која је прелила чашу, испод људског достојанства. Одлучила сам да одем са својом децом из Кикинде, јер нисам желела да и они трпе неправду зато што смо породица са више деце. Ни по цену преживљавања, нисам хтела да осрамотим своју част, образ, децу и пре свега своју веру.

Тренутно смо код пријатеља у Београду (који и сами имају велику породицу и живе веома скромно), који су нам помогли и пружили привремено уточиште. Надам се да ћу наћи посао са којим ћу моћи да мојој деци пружим нормалан живот.“

Надамо се да ће ове потресне речи  подстаћи људе добре воље на хуманост, коју је показала и ова храбра мајка у свој беди и муци. Она је пример шта значи бити добар човек-жена, јер  помаже ближњима и бори се да свет у коме живи учини бољим. Покажимо да ценимо и подржавамо Светлану Бешлин,  која је по цену огромних жртава остала часна мајка и жена, тако што ћемо помоћи њој и њеној деци да стану на своје ноге. Сви који имају жељу и могућности да помогну самохраној мајци са петоро деце, нека нас контактирају, а ми ћемо вас повезати са Светланом.

Новчану помоћ можете уплатити на рачун: Светлана Бешлин – Аик банка 105000040670247038

Уредништво Борба за истину

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!