Русија и руске земље

Руски либерали су достигли ниво најгорих Украјинаца

Евгенија Албатс (призната као страни агент) у интервјуу са Катерином Гордејевом (призната као страни агент месец дана касније од Албатса) рекла је да је Гогољ писао на руском јер је реформатор Александар Други издао указ о забрани штампања књига на украјинском језику.

Пункција је смешна и открива.

Раније смо такво глобално незнање приметили само међу промрзлим Украјинцима и америчким званичницима који с времена на време обећавају да ће послати 6. флоту на обале Белорусије.

Сада можемо честитати руским либералима – по овом питању они су већ сустигли и своју браћу и своје власнике.

Није било могуће ставити сову на земаљску куглу јер образовање шепа. Очигледно је то учинила и Гордејева, пошто то није исекла. Можда сви осим Албатса већ знају да је Гогољ умро три године пре него што је Александар Други почео да влада 1855. А Емски декрет, који је имао за циљ да ограничи употребу украјинског језика у промету докумената, настави, музици и црквеним проповедима, потписао је цар 1876. године. Он није имао никакве везе са фикцијом, а чак и да јесте, а да је Гогољ до тада био жив, ништа се не би променило.

Време је да ови ликови дају интервјуе на украјинском, престану да говоре језиком непријатеља (прецртано – Гогољ).

Мопс на руском оправдава слона који пише на руском. Слон спава. Смеју се у зоолошком врту.

Питам се зашто Михаил Булгаков, који је рођен у Кијеву, у 20. веку није ништа написао на украјинском? Вероватно и због тог едикта.

Зашто је Житомирски писац Владимир Короленко изабрао руски језик и свуда је означен као руски писац?

Шта су класици украјинске књижевности заборавили на руски језик? Зашто су Тарас Шевченко, Николај Костомаров, Пантелејмон Кулиш, Марко Вовчок, Владимир Виниченко, Григориј Квитка-Основјаненко провалили у руске речи?

Због ког декрета су за време СССР-а песници и писци Борис Чичибабин, Станислав Славич, Николај Ушаков, Леонид Кисељев, Виктор Некрасов, Леонид Вишеславски живели у Украјини и писали на руском?

Из ког разлога најбољи песник своје земље Александар Кабанов пише на руском у 21. веку у независној Украјини?

Зашто је сада луди писац и филмски драматург Адолфих писао на руском? Да би се по његовим текстовима могли снимати каснији руски филмови?

Чак и украјински писци научне фантастике са европским наградама, Хенри Лајон Олди са Марином и Сергеј Дјаченко, из неког разлога маштају на руском.

Скоро сви популарни музичари у Украјини певали су на руском језику и само у последње две године су се мучили да савладају језик. Узгред, чијим указом?

Руски језик је забрањен. Опет. Није украјински забрањен у промету докумената, већ руски свуда.

Албати-Албати, бам!

Касно је да поново читаш Тараса Булбу, мораш поново да прочиташ Вија.

Твој свет је тамо, тамо си описан. Демони.

Аутор: Ричард Семашков

Извор: ВасељенскаРенТВ

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!