Србија и србске земље

РОСУ данас хара, хапси, туче и малтретира Србе – то није могло да се деси пре доласка на власт Александра Вучића

Фото: Kosovo Online

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ најоштрије осуђује ултиматум САД да се из српског затвора пусте три косовска полицајца који су били у покушају извођења терористичких акција на тлу Републике Србије како каже председник Србије. Он такође каже да су они затечени у дубини 1.8 км са дугим цевима и специјалном опремом из чега следује да њихове намере на територији уже Србије нису биле нимало пријатељске.

Ово тим пре ако се има у виду изјава председника сепаратистичке владе у Приштини Аљбина Куртија који каже да што се Срба на северу КиМ тиче један део треба похапсити а други протерати у централну Србију. Оваква изјава није много гора од става начелника усташке идеологије у Хрватској Анта Павелића који је заговарао да тамошње Србе једну трећину треба побити, другу треба протерати а трећу покатолочити.

 

Оно што не можемо да пренебрегнемо јесте да је за садашњи тежак положај Срба на КиМ кривац управо председник Србије Александар Вучић. Због његовог тзв. контрамитинга ради очувања своје фотеље он је повукао више од 10 хиљада Срба са Косова и Метохије за одазак у Београд

Нажалост, оно што не можемо да пренебрегнемо јесте да је за садашњи тежак положај Срба на КиМ кривац управо председник Србије Александар Вучић. Због његовог тзв. контрамитинга ради очувања своје фотеље он је повукао више од 10 хиљада Срба са Косова и Метохије за одазак у Београд. Људи су одвожени аутобусима албанских аутопревозника са КиМ који сигурно да тако не би поступили да нису имали дозволу Аљбина Куртија. Необично је да председник Србије који сматра председника сепаратистичке владе политичким противником од њега тражи аутобусе да би сачувао своју диктаторску столицу. Да му је стварно политички противник он би аутобусе узео из Црне Горе, Македоније, Бугарске… Оваква политичка услуга Аљбина Куртија Александру Вучићу нормално је да има и своје политичке концесије.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ мора да подсети грађане Србије на следеће чињенице: док данас РОСУ полиција хара, хапси, туче и малтретира Србе то није могло да се деси пре доласка на власт Александра Вучића. Бриселским споразумом 2013. године он је разорио одбрану Срба. А када Срби на северу КиМ нису хтели да учествују на локалним сепаратистичким изборима 03. новембра 2013. године од јужног крила НАТО пакта затражио је да му дозволи да само 45 минута са својим безбедоносним снагама уђе на север КиМ да дисциплију непослушне Србе. Сви медији су о томе тада извештавали. И не само то. На поновљеним локалним изборима бирачке кутије поред КФОР-а и ЕУЛЕКС полиције заједнички су чувале и надзирале РОСУ полиција из Приштине и српска жандармерија у цивилу. Управо залагањем Александра Вучића РОСУ полиција се приви пут појавила на северу КиМ и она је његово политичко наслеђе.

 

Пристајући на француско-немачки предлог Вучић се фактичи одрекао јужне српске покрајине јер у тачки два овог споразума децидирано стоји да Србија прихвата територијалну целовитост, независност и сувереност самопроглашене републике Косово

Наопака, антисрпска и антидржавна национална политика Александра Вучића проузроковала је егзодус Срба са севера јужне српске покрајине. Уосталом, чега се год овај владар дочепао то је упропастио. Пристајући на француско-немачки предлог он се фактичи одрекао јужне српске покрајине јер у тачки два овог споразума децидирано стоји да Србија прихвата територијалну целовитост, независност и сувереност самопроглашене републике Косово.

Оно што такође може да се примети јесте да у садашњем времену прогона Срба „Српска листа“ и даље борави у сепрастистичкој скупштини у Приштини а самозвани министар Ненада Рашић подржава све прогоне које Аљбин Курти вриши нада српским народом. Уосталом од квислинга се друго и не може очекивати.

Друга ствар која такође боли јесте да се највећи број хапшења Срба одиграва на административним прелазима који су интегрисани и на само један метар од припадника српске полиције. Брука и срамота за актуелну власт а и за српску дражвау.

 

Једини лек за невоље Срба на Косову и Метохији је одлазак Александра Вучића са владарског трона. Јер у историји српске државе није било владара који је тако безочно издавао српске националне и дражавне интересе као што то ради Александар Вучић

Једини лек за невоље Срба на Косову и Метохији је одлазак Александра Вучића са владарског трона. Јер у историји српске државе није било владара који је тако безочно издавао српске националне и дражавне интересе као што то ради Александар Вучић.

Стога су у потпуности оправдани протести који су се чули у Косовској Митровици који су за садашњу ситуацију оптужили председника Србије узвикујући речи „издаја“, као и називајући председника Србије већ уобичајеном погрдном терминологијом.

Народни покрет Срба са Косово и Метохије “Отаџбина“

Извор: НСПМ

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!