Породица и школа

Родитељи бесни – град је без њиховог знања слао трансвестите у школу да деци држе предавања о полним темама

Њујорк је потроšио више од 200.000 на слање трансвестита u своје јавне основне школе. Само прошли месеc, записи показuјu да је град платио 46.000 долара за програм Drag Story Hour NYC јавним школама, библиотекама и уличним фестивалима, наводи New York Post. У тим програмима (drag queena), трансвестити деци читају из својих сликовница и објашњавају родно флуидне теме.

Неки родитељи кажу да су програми резервисани без њиховог пристанка, док су градски званичници реаговали с огорчењем, наводи Пост. Вест долази док се широм земље воде расправе о томе како би родни идентитет и мала деца требали бити у интеракцији.

“Кроз забавна и невероватна образовна искуства, наши програми славе родну разноликост и све облике различитости како би изградили емпатију и дали деци самопоуздање да се изразе како год се осећају угодно”, стоји на веб страници.

Слике с странице приказују људе одевене у заслепљене хаљине, светлуцаве перике и јаке сенке за очи, како читају малој деци у учионици, па чак и помажу деци да се сами шминкају.

Извођачи показује неке од књига које се читају деци на драг догађајима у јавним школама. Књиге су обично о родно флуидним темама.

Компанија је од 2018. примила 207.000 долара од порезних обвезника, показују записи. Од тога је 50.000 долара дошло од Државног већа за уметност Њујорка, а осталих 157.000 долара од NYC Department of Education, Department of Youth and Community Development, Department of Transport and Cultural Affairs.

Средства су осигурали чланови градског већа, при чему је само 2022. за драг програме додељено 80.000 долара – што је више од три пута више него што је 2020. осигурано за драг програме.

“Не могу веровати у ово. Шокирана сам“, рекла је за Post Helen Qiu, мајка ученика средње школе с Manhattana, “Била бих бесна јер је ово без мог пристанка. Ово није дио наставног плана и програма.“

Но, неки родитељи кажу да су се програми превлачења одвијали без њиховог пристанка, те да су за њих сазнали тек након што су њихова деца дошла из школе и споменула их.

“Нисам добио никакво обавештење, моја ћерка је заправо дошла кући и рекла ми да је трансвестит дошао у школу“, рекла је Reese Harrington, родитељ ПС 191. “Осећам да би било боље да се тај разговор догоди код куће.“

Storm Neverson, родитељ деветогодишњих и шестогодишњих девојчица на СТАР академији, изразио је забринутост због тога што школе излажу малу децу трансвеститима.

“Да су у средњој или средњој школи, био бих у реду с тим јер сматрам да би имали мало више разумевања”, рекао је Neverson. “У то време деца су била мало премлада.“

Neverson је рекла да јој је речено да се програм догађа, али да је нису питали мисли ли да је то у реду.

Чланица градског вијећа Queensa Vicki Paladino одговорила је бесно због вести о градским трошковима трансвестиста (drag queena).

“Размишљам о повлачењу средстава за било коју школу у свом округу која проводи овај програм”, рекла је Paladino, “Извлачимо стотине хиљада долара из џепова вредних њујоршких пореских обвезника… за финансирање програма који подучава малу децу о њиховој родној флуидности? Не могу то гледати.“

Министарство образовања бранило је градске трошкове за наступе драг qуеен у школама, окарактеризирајући их као помоћ у спречавању насиља над трансродним особама.

“Прошле године је 50 трансродних или родно неконформних особа убијено у Сједињеним Државама због њиховог идентитета“, рекла је потпарол Suzan Sumer za Post. “Верујемо да наше школе играју кључну улогу у помагању младима да уче и поштују људе који би могли бити другачији од њих.“

Вести о програму долазе док се широм земље ковитлају расправе и контроверзе о улози откривања родног идентитета и образовања деце.

Баш прошле недеље, геј бар у Далласу приредио је догађај месеца поноса који је позвао децу да се придруже трансвеститима (драг qуеенима) на позорници испод ружичастог неонског натписа с натписом “Неће се сам полизати“.

Текст прилагодили србском језику уредништво Борба за истину.

Извор: Логично.ком

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!