Историја

Римокатолички темељ хрватског геноцида

Као бујица кад провали брану и разлије се, тако се незадрживо разлила и истина о хрватском геноциду почињеном у NDH над  Србима, Жидовима и Ромима приказивањем филма „Дара из Јасеновца“, упркос невиђене злонамерне кампање против њега!

Али, никад више неће бити политикантског тактизирања о наводној „штетности“ приказивања стварних бруталности у начинима убијања невиних жртава, нарочито деце, као темељне одреднице о елементу чињења геноцида, што је прецизирано у резолуцији OUN о геноциду!

Бројни новинарски текстови о самим извршиоцима тога хрватског геноцида садрже и казивања још живих очевидаца, оне козарачке деце која су била заточеници хрватских логора смрти.

Свим тим изјавама заједничко је казивање о улози католичких часних сестара у бруталном злочину геноцида над српском децом!

Међутим, то није била случајност већ резултат вишедеценијске антијугословенске и антисрпске кампање вођене у оквиру католичких лаичких редова, које је основао IVAN MERTZ након свог повратка из Париза, где је као стипендиста RKC студирао француски језик, али и теологију.

Након повратка у Загреб добио је стално намештење у фрањевачкој класичној гимназији, као професор француског језика.

Као и Алојзије Степинац, и MERTZ је у Великом рату био резервни официр аустроугарске војске на талијанском ратишту, те је одмах  прихваћен у загребачком кругу противника новостворене заједничке државе СХС.

Уочивши да новостворена држава изразито форсира активност спортских дружина „СОКОЛА“, где се јача панславизам и повезивање са Чехословачком (Соколство је и настало у Прагу!), тако јачајући и војно-политички савез „Мала АНТАНТА“, који има важност за  југословенску државу, покренуо је МЕRTZ акцију коју изразито подржава RKC, да под покровитељством RKC створи Католичке лаичке редове, и у њима спортско удружење „ОRLOVI“ које има и мушку и женску секцију, a приоритетни задатак биће му да сузбије активности „СОКОЛА“!

Са знањем врха RKC у Загребу, дозвољено је да се наводно спортско удружење користи и за тајно окупљање чланова терористичког усташког покрета, те је у управу „ОRLOVA“ зато изабран пензионисани пуковник Славко Кватерник, некадашњи окупациони управник у Београду (1915. – 1918.), који је брутално затирао све облике српске државности!

Кватерник је плански увео групу некадашњих аустроугарских официра да у бројним подружницама „Оrlova“ шире антисрпску индоктринацију код чланова и чланица!

Иако је оваква њихова делатност уочена, вођа странке HSS Влатко Мачек, али и надбискуп Алојзије Степинац као римокатолички првосвештеник у Југославији, заједнички и упорно, бранили су такво деловање „Оrlova“ јер је изигравало одредбе Закона о заштити државе, пошто је спортска секција основана у оквиру католичког лаичког реда, те није ни део неке политичке странке, али ни самостално удружење, да се закон може применити за забрану деловања!

Иако је сам МЕRTZ преминуо после неколико година, та  римокатоличка лаичка удружења постала су база усташког подмлатка, што ће се нарочито  видети након формирања Бановине Хрватске, као правног оквира за будућу NDH!

Усташко-католичка индоктринација, као видљив резултат клерофашистичке идеологије код Хрвата, био је основ за масовно укључивање проверених кадрова који ће одмах почети геноцид у NDH, јер су подружнице лаичких редова биле регрутна база за дужноснике у систему власти NDH, те она упорна вишедеценијска лаж кроатокомуниста о „шачици усташа повратника из емиграције“ као извршиоцима тога геноцида не пије воду!

Свесни такве страшне истине, планери тајног споразума „PAX  AMERIKANA“ након крвавог разбијања заједничке југословенске државе припремили су акцију проглашења IVANA MERTZA за католичког свеца, како би предупредили неминовну спознају о његовој прљавој улози у генези настанка хрватског геноцида, јер је био оснивач католичких лаичких редова у Хрватској и БиХ!

Сама представа његовог проглашења за свеца почетком XXI века у Бањалуци (ту се родио!), и то баш у католичком самостану Петрићевац (где је службовао као свештеник и Мирослав Филиповић, један од злогласних управника логора Јасеновац, кога ће тамо прозвати фра Сотона због измишљања најсвирепијих облика усмрћивања логораша), коју је лично водио тадашњи папа IVAN PAVAO II (онај који је и потписао тајни план са америчким председником Роналдом Реганом, који предвиђа и разарање Југославије), најбоље казује и показује, стварну улогу RKC у настанку усташтва, његовом организовању, али и геноцидном делу, које се не може и не сме заборавити, макар да данашњи римски папа отвара запечаћене ватиканске архиве, али српска народна изрека каже – Ни у мору мере, ни у Латину вере!

Аутор: Владимир Фролов

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!